- Har mye å takke LHK for

Tonje Larsen takker nei til millionlønn og blir i klubben i sitt hjerte.

• Stem på klubben i ditt hjerte nederst i artikkelen.

Neste års VM-tropp i håndball kan fort bli fullspekket av utenlandsproffer. Men Tonje Larsen (33) takker nei til millionlønn og blir i Norge.

Veteranen har storspilt etter comebacket og var svært viktig under OL som endte med gull.

Larsen er tilbake for fullt etter mange år med kneproblemer. Nå briljerer hun i begge ender av banen. Smertene som holdt på å ødelegge karrieren er borte.

- Penger kan selvfølgelig friste, men for meg er det snakk om helheten. Larvik har vært og er min klubb. Jeg har mye å takke LHK for. De har blant annet latt meg hvile og bare spilt forsvar i lang tid. Det er ikke sikkert man ville godtatt det i en klubb jeg var hentet til for store penger, sier Larsen til NTB.
Millionær 

I Danmark hever de beste spillerne langt over 1 million kroner i årslønn. I tillegg er skattenivået gunstig.

Derfor flommer det også over av norske jenter der. Og med økonomiske utfordringer i både LHK og Byåsen, vil de bli flere allerede etter denne sesongen.

Larsen holder seg hjemme selv om danskene fortsatt er interessert.

SLÅR SEG TIL RO I LARVIK: Selv ikke utsiktene til millionlønning ser ut til å få Larviks Tonje Larsen til å forlate klubben i sitt hjerte. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
SLÅR SEG TIL RO I LARVIK: Selv ikke utsiktene til millionlønning ser ut til å få Larviks Tonje Larsen til å forlate klubben i sitt hjerte. Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer

- Jeg skal fullføre min kontrakt som løper i to sesonger til. I tillegg jobber jeg som håndballærer på videregående skole. Og jeg holder på med trenerutdanning, forteller Larsen.

Hun får enormt med ros fra håndballkjennere.

- Jeg kan ikke se noen spiller i Norge som har vært eller er bedre enn henne. Tonje kan alt, og jeg har selv til og med satt henne i mål en gang, sier Gunnar Pettersen til NTB før han bruker et par minutter på Larsen-superlativer.

Den tidligere landslagstreneren for menn hadde ansvaret for Larvik for en del år siden.

Norge lader opp til Makedonia-EM med Island (fredag), Danmark (lørdag) og Russland (søndag).

Marit Breiviks lag har hele 17 strake seirer i ryggen før siste test.

(NTB)

- Har mye å takke LHK for