KRUTT: Alle som så Champions League i år vet at Inters Sneijder har krutt i støvlene. Så langt i VM har han ikke levd opp til forventningene, men med Robben tilbake i laget fra start, løsner det kanskje i dag. Foto: AFP
KRUTT: Alle som så Champions League i år vet at Inters Sneijder har krutt i støvlene. Så langt i VM har han ikke levd opp til forventningene, men med Robben tilbake i laget fra start, løsner det kanskje i dag. Foto: AFP Vis mer

Har Nederland endelig spart litt krutt?

Nederland vant samtlige gruppekamper i VM, men uten å imponere. Det kan være et godt tegn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

||| (Dagbladet): Ingen har noen gang betvilt Nederlands kvaliteter. Spillere som Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Rafael van der Vaart, sender kilinger nedover ryggen på fotballelskere.

Men de har en egen evne til å underprestere i mesterskap når det drar seg til.

Sist EM leverte de fotball fra absolutt øverste hylle, men røyk 3-1 for Russland i kvartfinalen. VM to år tidligere endte med exit mot Portugal i rekordkampen med 16 kort, hvorav fire røde.

Nederland har aldri vunnet VM, nærmest var de i 1974 og 78 da de var tapende finalist.

- Svakt så langt VM så langt har gått oppskriftsmessig for fotballstormakten. Tre seire på tre forsøk i gruppespillet kan ingen klage på. Likevel har det virket som Nederland endelig har valgt å spare litt krutt til det virkelig gjelder.

- Våre første kamper har ikke vært i nærheten av vår vanlige standard. Alle vet at vi kan spille bedre fotball, men du har sett små glimt av hva vi kan. Tre kamper og ni poeng er OK siden gruppespillet kun handler om å gå videre, sier Robin van Persie til The Guardian.

Van Persie har en skadeplaget sesong bak seg i Arsenal, men mener både han og laget er iferd med å finne toppformen.

- Vi vil bare bli sterkere mentalt og bedre fysisk utover i mesterskapet. Det ser veldig bra ut, men det er nå turneringen virkelig starter.

- Null press Første hinder i sluttspillet er VM-debutant Slovakia, som slo ut regjerende mester Italia. Slovakia er naturligvis allerede fornøyd med VM-innsatsen og kan spille med lave skuldre og uten press klokka 16.00 i dag.

- Vi gleder oss enormt til kampen. Det er mye mer press på Nederland, de må slå oss og vi har ingenting å tape. Vi tenker ikke på resultatet i det hele tatt, eneste sjansen vi har er å levere en like god prestasjon som da vi slo Italia (3-2). For oss er det en fest bare å være i VM og møte Nederland, sier Slovakias tomålshelt fra Italia-kampen, Robert Vittek, til ESPN.

Nederland er fullt klar over fallgruvene når man møter en stor underdog. Slovakia-seier får du åtte ganger pengene tilbake på, hvis du besøker utenlandske bettingselskaper.

Offensiv festfotball? - Har vi den mentale styrken? Ja, jeg tror det. Vi må vise at vi har lært fra tidligere turneringer. Mange av spillerne våre har vært med i to, tre eller fire turneringer og vet hva dette handler om.

Det er ventet at skadeplagede Arjen Robben er i startelleveren til Nederland for første gang i VM i dag. Rafael van der Vaart eller Dirk Kuyt blir vraket.

En offensiv firer med Robben, van der Vaart, Sneijder og van Persie er grunn god nok til å besøke VM-studio klokka 16.00.

Tar Nederland seg videre møter de vinneren av Brasil - Chile i kvartfinalen. Det kan bli reprise på en av de beste VM-kampene som er spilt. Nemlig 3-2-seieren til Brasil over Nederland i 1994.

Gi en kaffekopp til barna i Kliptown

RING 820 40 040
- gi oss en kaffekopp
- 25 kroner til barna i SKY

(Soweto Kliptown Youth-senter).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer