Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballen åpner for alkoholservering til alle

Har NFF fått i seg en for mye?

Norges Fotballforbund sier ja til alkoholservering alle andre steder enn hjemme hos seg selv. Og vi som hadde håpet å "Øl og mål og skamslåtte serbere" på Ullevaal 26. mars

SÅNN VIL VI HA DET: Men norsk jubel på Ullevaal Stadion kan fortsatt bare feires med brus i kranene selv om NFF nå har åpner for alkoholservering til alle på norske fotballbaner. På dukene derimot, der blir det øl og vin som før. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SÅNN VIL VI HA DET: Men norsk jubel på Ullevaal Stadion kan fortsatt bare feires med brus i kranene selv om NFF nå har åpner for alkoholservering til alle på norske fotballbaner. På dukene derimot, der blir det øl og vin som før. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

NORGES FOTBALLFORBUND ÅPNER kranene og sier som sant er at lempingen på regelverket for alkoholservering på norske fotballarenaer er en alminneliggjøring av folks muligheter til å ta seg en pils om ønsket.

Nå gis Jørgen hattemaker den muligheten Kong Salomo har hatt siden losjer og VIP-fasiliteter fant veien til fotballen.

Har han lyst på en bayer til pølsa i pausen, og kommunen har velsignet den lokale klubben med bevilling til å ha ei ølkran ved siden av de med cola og solo, så får han endelig det.

Godt!

DET VAR PÅ tide. Forskjells-Norge er stort nok som det er. Og er du blant dem som ikke tolker VIF-supporternes "Øl og vold og skamslåtte bønder" bokstavelig, eller som en god kollega skrev for et års tid siden – "Øl og Slagsvold og skamslåtte bønder", da Senterpartiet gikk til politianmeldelse av Klanen fordi de valgte å tolke T-skjorta "Redd ulven – skyt bønda" bokstavelig – så skjønner du at dette går fint.

Det er ikke flatfylla mange frykter dette er snakk om.

Det er ikke Titanofestivalen.

Fotball er finere kultur enn som så.

Det handler om litt skum på overleppa.

GRUNNEN TIL REGELENDRINGEN er at Norges Fotballforbund vil at alle skal få muligheten til å ta seg en øl om ønsket. Med opphevingen av det særnorske forbudet gir de klubbene muligheten til å søke sine lokale myndigheter.

Eller nesten alle, for å være helt presis.

På landskampene framover, arrangert av dem som mener regelverket er gått ut på dato, og at det derfor er rett og rimelig at herr og fru sesongkortinnehaver med venner og bekjente kan få muligheten til å ta seg en øl, er det bare Kong Salomo som blir servert.

HVORFOR NFF SIER de ikke vil søke om utvidet skjenkebevilling på Ullevaal stadion aner jeg ingenting om. Jeg forstår det heller ikke. Her går de i bresjen for noe som er upopulært i mange leirer, og tar en på haka for fotballfellesskapets store majoritet. Men hjemme hos seg sjøl gjør de ingenting med det.

– Nå gir vi alle muligheten, sa generalsekretær Pål Bjerketvedt til mediene onsdag ettermiddag.

Nei, NFF gjør ikke det.

Og ikke er det planer om å gjøre det heller.

Merkelig.

Det er nesten som om de har fått i seg en for mye.

Hele Norges coronakart