- Har nok 4. plasser

I super-G-åpningen i Lake Louise var Kjetil André Aamodt 26 hundredeler unna pallen. For 30. gang på 375 VC-renn ble han henvist til en fjerdeplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det går brukbart, jeg er i hvert fall med og kjemper i teten, sier han til Dagbladet. - Men jeg trenger ikke flere fjerdeplasser nå - de har jeg nok av.

Kjetil André Aamodt var med og kjempet om pallplasseringene helt til porten som skilte mest i sesongens første super-G-renn. Ved inngangen til bratthenget midtveis i traseen kom feilen som kostet ham dyrt.

- Jeg tverrstilte skia litt for mye i inngangen til den porten, mistet litt fart og så var det gjort. Ut over det kjørte jeg veldig bra, sier han.

Østerrikerne overvant det problemet også og tok dobbelt igjen. Og selvfølgelig var det Stephan Eberharter som vant. Og nå står den østerrikske verdenscupfavoritten og tittelforsvareren med 19 seirer i verdenscupen.

Kjetil André Aamodt har 20.

- De kommer fra et land hvor 80 prosent består av fjell, sier Kjetil André Aamodt. - Det er vel en liten forklaring på hvorfor de er så suverene. Og spesielt i utfor og super-G er de helt rå - de har et vanvittig lag. Apparatet de har rundt er også fra en annen verden, sammenliknet med det resten har.

Fartshelga i Lake Louise var ikke før ferdig før verdenscupsirkuset satte kursen mot Beaver Creek i Colorado, USA. Og dit dro Kjetil André Aamodt med høy optimisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer