- Har nok 4. plasser

I super-G-åpningen i Lake Louise var Kjetil André Aamodt 26 hundredeler unna pallen. For 30. gang på 375 VC-renn ble han henvist til en fjerdeplass.

- Det går brukbart, jeg er i hvert fall med og kjemper i teten, sier han til Dagbladet. - Men jeg trenger ikke flere fjerdeplasser nå - de har jeg nok av.

Kjetil André Aamodt var med og kjempet om pallplasseringene helt til porten som skilte mest i sesongens første super-G-renn. Ved inngangen til bratthenget midtveis i traseen kom feilen som kostet ham dyrt.

- Jeg tverrstilte skia litt for mye i inngangen til den porten, mistet litt fart og så var det gjort. Ut over det kjørte jeg veldig bra, sier han.

Østerrikerne overvant det problemet også og tok dobbelt igjen. Og selvfølgelig var det Stephan Eberharter som vant. Og nå står den østerrikske verdenscupfavoritten og tittelforsvareren med 19 seirer i verdenscupen.

Kjetil André Aamodt har 20.

- De kommer fra et land hvor 80 prosent består av fjell, sier Kjetil André Aamodt. - Det er vel en liten forklaring på hvorfor de er så suverene. Og spesielt i utfor og super-G er de helt rå - de har et vanvittig lag. Apparatet de har rundt er også fra en annen verden, sammenliknet med det resten har.

Fartshelga i Lake Louise var ikke før ferdig før verdenscupsirkuset satte kursen mot Beaver Creek i Colorado, USA. Og dit dro Kjetil André Aamodt med høy optimisme.

- Jeg var veldig sliten etter utforrennet på lørdag, sier han. - Etter dette super-G-rennet føler jeg meg mye piggere. Og sjøl om det går opp og ned motivasjonen - det er naturlig når du har holdt på så lenge som jeg - så er det veldig gøy.

- Jeg gleder meg til å kjøre i Beaver Creek.

- Er det mulig å ta østerrikerne og Eberharter?

- Etter denne helga føler jeg det helt klart. Jeg har jo bevist at jeg har farten. Og det alt handler om nå er, å sette sammen et skikkelig skirenn fra topp til bånn uten de store feilene. Da kan jeg vinne og det kan skje allerede til helga, sier Kjetil André Aamodt til Dagbladet.

PÅ VEI MOT TOPPEN: Kjetil André Aamodt har fått fart på skiene, selv om gårsdagens fjerdeplass i super-G ikke er noe å samle på.