MISTER LEGE: Ifølge tyske medier skal klubbledelsen ha gitt Bayern Münchens medisinske støtteapparat skylda for gårsdagens 1-3-tap for Porto. Pep Guardiola var ikke spesielt fornøyd med nederlaget. Foto: REUTERS / Miguel Vidal / NTB Scanpix
MISTER LEGE: Ifølge tyske medier skal klubbledelsen ha gitt Bayern Münchens medisinske støtteapparat skylda for gårsdagens 1-3-tap for Porto. Pep Guardiola var ikke spesielt fornøyd med nederlaget. Foto: REUTERS / Miguel Vidal / NTB ScanpixVis mer

Har operert Klinsmann og Bolt - nå trekker Bayern- legen seg i protest mot klubbledelsen

Etter nesten 40 år.

(Dagbladet): Hans Wilhelm Müller-Wohlfahrt (72), som har vært klubblege i Bayern München i nesten 40 år, trekker seg fra sin posisjon i protest mot klubbledelsen.

Det melder flere tyske medier, blant andre Süddeutsche Zeitung, i kveld.

Sendte uttalelse Müller-Wohlfahrt og deler av det medisinske teamet i den tyske storklubben trekker seg ifølge rapportene fordi klubbledelsen skal ha gitt dem skylda for 1-3-tapet for Porto i Champions League i går kveld.

I en uttalelse som ifølge Süddeutsche skal ha blitt sendt ut av Müller-Wohlfahrt, står det:

«Etter Champions League-kampen mellom FC Bayern München og FC Porto var det uforståelig for det medisinske apparatet at det ble holdt ansvarlig for nederlaget. Vi ser at grunnlaget for et tillitsforhold for et vellykket medisinsk arbeid er ødelagt».

I tillegg til Müller-Wohlfahrt, og hans sønn Kilian Müller-Wohlfahrt, skal også Peter Ueblacker og Lutz Hansel ha trukket seg. Flere detaljer har ikke kommet ut nå i kveld.

Skadekrise Bayern München har slitt voldsomt med skader den siste tida, og i gårsdagens tap i Portugal manglet de stjerner som Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben, Franck Ribéry og David Alaba.

LEGENDARISK: Hans Wilhelm Müller-Wohlfahrt trekker seg som Bayern-lege etter nesten 40 år. Foto: NTB Scanpix
LEGENDARISK: Hans Wilhelm Müller-Wohlfahrt trekker seg som Bayern-lege etter nesten 40 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter oppgjøret var Bayerns toppsjef Karl-Heinz Rummenigge ikke spesielt fornøyd med det høye skadeantallet:

- Jeg er ikke klar for å kritisere noen. Vi har 13 eller 14 spillere som er sunne og friske for tiden. De har spilt tre ganger i uka den siste tiden. Det vil være dager hvor man er sliten, hvor beina føles tunge og man mangler konsentrasjon, sa den tidligere storspilleren.

Store navn Müller-Wohlfahrt har behandlet en rekke stjerner innen fotballen og andre idretter i sin karriere. Ifølge Wikipedia har han hjulpet stjerner som Jürgen Klinsmann, Ronaldo, Michael Owen, Steven Gerrard, Giorgio Chiellini, Maurice Green og Usain Bolt.

Også den norske midtbanemannen Henning Hauger har vært under kniven hos doktor Müller-Wohlfahrt.

Den 72-årige legen er imidlertid ganske kontroversiell. Han skal blant annet ha benyttet seg av flere typer alternativ behandling, som homeopati, og han er blitt kjent for å anbefale omstridte injeksjoner.

Bayern nevner ikke saken på sin hjemmeside i 23-tida i kveld. Mediesjef Markus Hörwick sier ifølge T-Online at han ikke har kjennskap til saken.


- Vi kjenner ikke til saken, så jeg kan ikke kommentere den, sier han.