- Har oppført seg eksemplarisk i to uker nå

HamKam-gutta vil ha med Abiodun igjen.

• Direkte 18.00: Brann - HamKam

• Direkte 20.05: Vålerenga - Fredrikstad

(Dagbladet.no) Tabelljumbo HamKam er i desperat poengnød. Brann Stadion er som regel et av de tyngste stedene å reise til når du trenger poeng, men bergenserne har ikke vært seg selv den siste tida.

Og nå vil også HamKam-spillerne ha med Oluwasegun Abiodun igjen.

Spissen har bare spilt fra start to ganger denne sesongen, og står bokført med fattige seks timer spill i Tippeligaen.

Spillermøte

I går innkalte keeper Ivar Rønningen til et spillermøte, og en enstemmig spillerstall ønsker nå at Abiodun skal få komme inn i varmen igjen. Tidligere denne sesongen bestemte han seg nemlig for at han ikke ville trene med HamKam lenger.

Nigerianeren - som tidligere har sagt at han ikke liker HamKam - forsvant, men dukket opp igjen.

VIL HJELPE KAMMA: Oluwasegun Abiodun mener han kan skyte HamKam bort fra bunnstriden. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
VIL HJELPE KAMMA: Oluwasegun Abiodun mener han kan skyte HamKam bort fra bunnstriden. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Nå har han trent med laget de to siste ukene, og med Roman Kienast utlånt til Helsingborg og Markus Ringberg suspendert, trenger Kamma virkelig skyts på topp.

- Det er selvsagt opp til treneren å ta ut laget, men vi synes at Andy nå skal vurderes på lik linje med de andre spillerne igjen. Han har oppført seg eksemplarisk i to uker nå. Da synes vi det er greit at han får en ny sjanse, sier Rønningen til Hamar Arbeiderblad.

Arne Erlandsen vil ikke si så mye om hvem han vil bruke mot Brann, men han forteller at han tar spillergruppas synspunkt til etterretning.

Vil hjelpe HamKam

Selv om det ikke er først gang Abiodun har skapt uro på Hamar, håper nå spillerne at han skal bli benådet av lagledelsen igjen.

- Det som har skjedd skyldes misforståelser. Jeg trodde jeg ikke fikk trene med HamKam. Og HamKan trodde jeg ikke ville. Jeg vil selvsagt spille for HamKam. Jeg kan hjelpe klubben ut av den vanskelige situasjonen, sier Abiodun til HA.

Det er imidlertid ikke bare Kamma som trenger poeng.

Fjorårsmesterne har fått en lei start på Tippeligaen etter sommerferien, og har falt ned til 9. plass på tabellen. Likevel er det så jevnt i toppen at de fort kan blande seg inn i medaljekampen igjen.

- Har oppført seg eksemplarisk i to uker nå

Men da må de begynne å vinne fotballkamper.

- Det blir en viktig hjemmekamp for oss. Vi må bare bygge videre på Ventspils-kampen der vi skapte mye, men samtidig må vi bli mer effektive når vi skaper ti sjanser, sier Mons Ivar Mjelde til Brann.no.

- VIS NÅDE: Ivar Rønningen håper HamKam-ledelsen tilgir Abiodun.
PRESSES: Arne Erlandsen var mildt sagt oppgitt da Abiodun nektet å trene. Nå presses han av de andre spillerne til å ta med nigerianeren igjen.