NORGESREKORDEN VIL IKKE VÆRE NOK: Ezinne Okparaebo må løpe fortere enn noensinne for å kunne ta medlaje i VM.
Foto: ARNT E. FOLVIK
NORGESREKORDEN VIL IKKE VÆRE NOK: Ezinne Okparaebo må løpe fortere enn noensinne for å kunne ta medlaje i VM. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

- Har på ingen måte vært bekymret for egen form

Okparaebo klar for å knuse norgesrekorden i VM.

-11,23 holder ikke her. Det er helt sikkert, legger hun til.

BUL-jenta har vært den ledende norske sprinteren på kvinnesiden de siste årene. Etter å ha gått gradene som lærejente i flere mesterskap, føler hun seg nå klar til å høste frukter av mange års hardt arbeid.

Hun holder den norske rekorden på 100 meter, men har løpt raskere enn 11,23. Det er bare det at de gangene hun har klart det, har medvinden vært for sterk.

Hun satte den norske rekorden sin i EM i Barcelona i fjor, så hun har vist at hun har evnen til å være best når det gjelder. I år har hun vært nede på 11,17 (med for mye medvind), mens den offisielle årsbestetiden hennes er på 11,24 fra Florø i juni.

Da var hun inne i en god periode etter å ha sikret bronse i innendørs-EM, men utover sommeren buttet det litt imot for henne. Mange var bekymret, men ikke Okparaebo selv og trener Leif Olav Alnes, for de visste nøyaktig hvorfor det gikk tyngre.

Tung trening - Det gikk tungt for meg i en periode i sommer etter at sesongen startet veldig bra. Det kommer av at jeg trente mye mer i sommer enn det jeg har hatt for vane tidligere.

- Den tunge treningen har gått på bekostning av overskuddet. Dette visste jeg veldig godt i sommer, og derfor var jeg på ingen måte så bekymret som dere i pressen, sier Okparaebo.

- Nå er overskuddet tilbake, for den siste tiden har jeg bare hatt fokus på å samle overskudd og føle meg pigg, legger hun til.

- Jeg har iallfall hele tiden hatt stor tro på det vi har drevet med, og jeg håper å bevise her i Daegu at vi har gjort de riktige tingene, forteller hun.

- Jeg føler at Ezinne er veldig godt forberedt. Hun åpnet denne sesongen på en gnistrende måte. Etter hvert gikk det litt tyngre, men det var planlagt på grunn av all treningen. Jeg, som trener, er veldig fornøyd med den utviklingen hun har hatt, og jeg tror hun kommer til å løpe bra her i VM, sier Leif Olav Alnes til NTB.

Positive tester Ezinne Okparaebo sier hun ikke har trent veldig mye i det siste. Derimot har hun brukt mer tid på å stille mentalt forberedt til VM i tillegg til at hun har konsentrert seg om å samle overskudd.

- Selvsagt har jeg vært gjennom noen tester, men ikke med maksimal innsats. De testene jeg har vært gjennom, har vært positive, forteller hun.

- Hvordan ser du for deg forsøksheatet og de kommende rundene?

- Jeg tror på mange gode tider i innledningsheatet, for det gjelder å være blant de seks beste for å nå semifinalen. Noe lureløp nytter i alle fall ikke. Det nytter ikke å spare for mye. Jeg kommer iallfall til å tenke på meg selv og ta ut det som er nødvendig, for i første rekke å nå semifinalen, sier Okparaebo.

- Jeg mener vi har fått gjort det arbeidet vi hadde planlagt før dette mesterskapet, men 100 meter er en idrett med små marginer. Det gjelder ikke å bli nonchalant. Vi driver i spenningsbransjen, og spennende kommer det til å bli, men både Ezinne og jeg må stole på det vi har gjort av forberedelser og treningsarbeid til nå, sier trener Alnes - to dager før kvinnene skal løp sine første runder på 100-meteren i årets VM.

(NTB)