Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har Paul Pogba vist seg verdig den gigantiske prislappen?

Juventus jakter sin 15. strake ligaseier.

 MER SENTRAL:  Da tre sentrale spillere forsvant i fjor sommer, havnet langt mer ansvar på Paul Pogbas skuldre. Etter en treig start, har franskmannen virkelig funnet formen. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/NTB Scanpix.
MER SENTRAL: Da tre sentrale spillere forsvant i fjor sommer, havnet langt mer ansvar på Paul Pogbas skuldre. Etter en treig start, har franskmannen virkelig funnet formen. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Paul Pogba tok over den ærverdige nummer 10-trøya i Juventus før inneværende sesong, som åpnet med en solid formdupp fra den talentfulle spilleren.

I Juventus har storheter som Alessandro Del Piero, Michel Platini og Roberto Baggio tidligere båret trøya. Og at Pogba fikk den før årets sesong, sier litt om statusen 22-åringen har fått i Torino.

De store forventningene så ut til å påvirke franskmannen til å begynne med. Carlos Tevez var den siste som spilte nummeret i klubben før han forsvant i sommer. Han var en av tre sentrale spillere som forsvant sammen med Arturo Vidal og Andrea Pirlo.

Skrekkåpning Max Allegris mannskap sleit i starten av sesongen uten nøkkelspillerne. Sesongen åpnet med et sjokktap hjemme mot Udinese, og ble fulgt opp med bare en seier på de neste fem kampene. Etter seks runder lå Juventus på en 15. plass.

- Jeg merker ikke presset på grunn av nummeret, sa Pogba i oktober, etter et skuffende 0-0-oppgjør mot Inter.

- Det er bare et nummer. Hadde det vært noe mer, ville ingen sagt noe.

Samme hva grunnen var, kunne man ikke legge skjul på at han selv sleit på banen. Skader på midtbanekollegaene Sami Khedira og Claudio Marchisio hjalp ikke. Og uten støtten fra Pirlo, Tevez og Vidal virket han nesten fortapt. Ett mål og en assist bidro han med på Juventus' ti første kamper.

 10:  Paul Pogba fikk nummer 10 før denne sesongen. Foto: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI/NTB Scanpix.
10: Paul Pogba fikk nummer 10 før denne sesongen. Foto: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI/NTB Scanpix. Vis mer

For første gang på flere år kom det kritiske spørsmål i både Pogba og klubbens retning.

Klubbrekord Svarene på de spørsmålene har kommet. Siden tapet for Sassuolo i slutten av oktober har «Den gamle dame» vunnet 14 strake seriekamper - en klubbrekord, og Pogba har vist hva han duger til. Han har scoret fire, assistert like mange mål, og vist seg fra sin beste side i flere kamper.

Nå er Juventus for alvor med i kampen om ligagullet. Lørdag kan de passere ligaleder Napoli hvis de går seirende ut av oppgjøret de imellom.

Siden han kom til Italia i 2012 har Pogba aldri endt en sesong uten ligagull.

- Med tanke på rollen min på banen, så er jeg ikke en typisk nummer 10, fortalte den tidligere Manchester United-spilleren La Stampa i januar.

- Jeg anser meg selv som en midtbanespiller. Uansett er det en ære å bære nummeret til så mange Ballon d'Or-vinnere. Når jeg selv ser på drakta ser jeg verken min eget nummer eller navn. Alt jeg ser er Juventus.

I det samme intervjuet snakket franskmannen om den svake sesongstarten.

- Uten Pirlo, Vidal og Tevez er laget helt annerledes. Ansvaret er større på andre. Før hadde jeg Pirlo ved siden av meg, og motstanderen satte alltid en mann på han. Nå er det meg de tar ut.

Pogbas status i troppen har endret seg fra å være et viktig støttemedlem til en leder. En endring som krever litt tid for spilleren som har en verdi på cirka 550 millioner kroner.

Dominant Vendepunktet for Juventus kom i byderbyet mot Torino for tre og en halv måned siden. Den franske landslagsspilleren scoret kampens første og var en sterk bidragsyter til Juan Cuadrados avgjørende scoring i 2-1-seieren på overtid. Siden har ikke Juve gitt fra seg et eneste poeng.

Selvtilliten og den noe tilbakelente stilen er tilbake hos Pogba. Prestasjonen hans i 4-0-seieren mot Chievo for to uker siden, var noe av det beste vist i Italia denne sesongen. Han scoret selv, assisterte en, og dominerte kampen med sine fysiske og tekniske styrker.

Han kan spille i flere roller. Han kan være ballfordeleren dypt på midtbanen så vel som boks-til-boks.

Rollen hans i toppoppgjøret mot Napoli avhenger av om Sami Khedira blir spilleklar.

- I dag er det en spiller som er ønsket av halve Fotball-Europa som bruker tierdrakta, sa Alessandro Del Piero, tidenes toppscorer i klubben i fjor.

- La oss gi ham tid til å lære. Gjøre feil og vokse på det.

Juventus jakter sin femte strake ligatittel. Pogba har reist seg etter en svak innledning og vist hva som bor i han. Verdens mest ettertraktede unge spiller fortsetter å modne. Det samme gjør prislappen hans.