Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har planen klar for Romania-stjerne

Slik skal Norge stoppe Stanca.

KNEBLET STANCA: Her stopper Marit Malm Frafjord og Tonje Larsen en av Romanias største trusler, Ionela Stanca, under OL i fjor. Foto: AP
KNEBLET STANCA: Her stopper Marit Malm Frafjord og Tonje Larsen en av Romanias største trusler, Ionela Stanca, under OL i fjor. Foto: AP Vis mer

||| • Direkte 12.15: Følg Norge - Romania i vårt livestudio

SUZHOU (Dagbladet): Norge hadde tidvis problemer mot Ungarn i går, selv om det til slutt endte med en komfortabel seksmålsseier.

Mot Romania i dag blir det betydelig tøffere.

Spesielt linjespilleren Ionela Stanca er livsfarlig.

Vil stoppe ballbanen- Vi møter større tyngde mot Romania enn vi har møtt til nå, og så har de linjespillere i en annen klasse. Vi må gjøre jobben bakover, for vi må fortsatt tåle at det svinger framover, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.
 
- Hva skal dere gjøre med Stanca?

- Det er hemmelig, sier Thorir til Dagbladet.

Før han avslører noe:

- Hun er best med ballen i henda, så vi må sørge for at hun ikke får den. Det blir hovedoppgaven.

Tøffe sperrerOgså spillerne frykter den 28 år gamle streken som spiller i Valcea. Stanca har 27 mål i VM, til tross for at hun bare har spilt halvparten av tida i de fire innledende kampen.

Hun har en uttellingsprosent på 84, hakket foran treffsikre Heidi Løke.

- De har to gode linjespillere, og de bruker ofte begge. Det blir viktig for oss å komme rundt dem, så vi må være like tøffe i forsvar som vi var mot Ungarn, ellers kommer vi oss ikke rundt sperrene til Stanca, sier Løke til Dagbladet.

Tonje Larsen er en av dem som trolig får mye å gjøre med Stanca. Hun har som mål å se henne hele tida, og ikke ha 28-åringen i ryggen.

- Stanca er veldig bevegelig, hun er litt som Heidi. Vi må holde henne foran oss, sier Tonje Larsen til Dagbladet.

Tonje i angrepLarsen har nesten bare spilt forsvar til nå i VM, men hun håper å bli med mer framover i de kommende kampene.

I går klarte hun ikke dy seg, da Norge jaktet på den ungarske skalpen.

- Tonje lurte seg med i noen angrep, det var ikke helt etter planen, sier Thorir.

- Jeg kikket ikke bort på benken, jeg må jo få litt følelse av angrepsspill. Jeg håper det blir mer. Jeg var med på fire angrep i dag, og håper på det dobbelte mot Romania, forteller Tonje.

Og Norge kan fort trenge henne i den enden av banen også, for gruppefinalen mellom de to mellomspillklare lagene blir en real test for de norske jentene.

PS! Kristine Lunde-Borgersen ble ikke kvitt lyskestrekken i løpet av natta og må stå over mot Romania. Også Kari Aalvik Grimsbø ser kampen fra tribunen.

KLASSESPILLER: Romanias linjespiller Ionela Stanca er svært sentral i spillet deres. Foto: EPA
KLASSESPILLER: Romanias linjespiller Ionela Stanca er svært sentral i spillet deres. Foto: EPA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media