Har plukket ut stjerner de vil ha i Liverpool

- Får midler til å hente verdensklasse.

LOVER SATSING: Men sportsdirektør Damien Comolli og klubbeier John W. Henry kan ikke love spillerkjøp allerede i januar. Foto: TIM HALES/AP
LOVER SATSING: Men sportsdirektør Damien Comolli og klubbeier John W. Henry kan ikke love spillerkjøp allerede i januar. Foto: TIM HALES/APVis mer

(Dagbladet): Liverpool-manager Roy Hodgson fortalte i forrige uke at han er usikker på om han får inn spillere i januarvinduet.

For selv med nye eiere på plass, er det ikke sånn at han får kastet pengesekker etter seg.

Den ferske sportsdirektøren Damien Comolli forsikrer derimot Hodgson om at de vil prøve å kjøpe spillere i verdensklasse.

Har en plan - Hvis det dukker opp en mulighet hvor vi kan kjøpe en verdensklassespiller, vil vi ha støtte til å gjøre det. John (Henry) og Tom (Werner) ønsker å vinne - og det gjør du med toppspillere, sier Comolli til BBC.

Han understreker at Liverpool ikke kommer til å kaste seg over noen panikkjøp i vinter.

- Dersom det kan skje i januar, flott. Hvis ikke, hvis vi føler markedet ikke er bra eller spillerne er overpriset, da vil vi vente.

For enda viktigere enn å styrke stallen allerede om halvannen måned, er det å bygge et lag som på sikt skal kunne utfordre de store igjen.

- Vi kommer til å gjøre det som er riktig med tanke på framtida. Vi har en ganske god idé om hva vi ønsker og vi har identifisert noen mål, sier Comolli.

Roy har siste ord En del av planen er også at flere spillere skal komme opp og fram gjennom ungdomsakademiet til klubben.

Og når det gjelder spillerkjøp, er det Hodgson som er sjef.

- Han vil ha siste ord i overgangssaker, sier Comolli.

Liverpool-eier John Henry har ikke vært lenge i fotballen, men han har snakket med nok folk til å vite at mulighetene er langt færre i januarvinduet enn om sommeren.

- Vi må investere for å få forbedringer på banen. Kan det blir gjort i januar? Mange av dem jeg har snakket med tviler på det, sier Henry ifølge Sky Sports.

Skryter av spillerne En forferdelig seriestart er Liverpool i ferd med å bli friskmeldt, selv om de tapte 2-0 for Stoke i helga.

De helrøde har klatret til midten av tabellen og er bare tre poeng bak femteplassen i Premier League.

Henry forteller om ei engasjert spillergruppe, som er nysgjerrige på hans planer med klubben.

- Jeg har møtt en rekke av spillerne og jeg er imponert av dem, sånn personlig. Spørsmålet de har stilt, med rette, er hvorvidt klubben beveger seg i riktig retning. Det er det de ønsker. Jeg har vært oppriktig om vår filosofi og hva vi ønsker å oppnå, sier amerikaneren.