Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har prikket inn formen

Kjelling tilbake i slag da Norge vant igjen.

Norge fikk en vekker av et hardtslitende Ungarn, men Kristian Kjelling leverte sin beste landskamp på lenge og sikret Norge 35-29-seier.

I midten av november måtte Kjelling gjennom en flere ukers lang behandling etter at han slo opp lyskeskaden sin. Men et skreddersydd egentreningsopplegg har ført Portland San Antonio-stjernen tilbake der han ønsker å være: På topp for Norge.

- Jeg har hatt bra støtte rundt meg og tatt steg for steg. Nå føler jeg at jeg har prikket inn formen, sa banens beste spiller til NTB.

- Nå gjelder det å holde formen over tid. Jevnheten forsvinner fort når man har vært mye skadet, la Kjelling til.

27-åringen friskmeldte seg selv for EM i desember og beviste mot Ungarn at han er klar for oppgaven med å lede Norge. Til slutt ble det sju fulltreffere, og han ble kåret til banens beste.

- Det jeg gjorde i dag er sånn jeg spiller når det fungerer for meg, fortsatte Kjelling glad.

Toppet lag


Landslagssjef Gunnar Pettersen stilte toppet lag i helgens viktigste kamp. Ungarn gjorde at Norge ikke kom til hovedrunden i VM i fjor, og ble som Pettersen spådde dagen i forveien: En tøff motstander.

- Det er sterkt å vinne med seks mål når vi sliter store deler av omgangene. I førsteomgangen var det mye dårlige holdninger og flere som ikke løp hjem, oppsummerte Pettersen.

Norge var mye mer på hogget i annenomgangen og vartet opp med aggressivt forsvar, hurtige overganger og mange kontringsmål. Etter et kvarters spill sto det 24-24. Resten av omgangen hadde Norge kontrollen.

- Det er mye rufs, men når først spillet og kontringene sitter er det strålende. Vi fikk en skikkelig trening i det å ligge under og slite, fortsatte landslagssjefen.

I tillegg til Kjelling leverte Håvard Tvedten, Bjarte Myrhol (tilbake etter skade i ryggen) og Frank Løke varene. Glenn Solberg fungerte også strålende i playmakerrollen.

- Det fungerte greit, og jeg synes det er gøy å spille landslagshåndball igjen, sa 35-årige Solberg til NTB.

Ole Erevik, som kom innpå i slutten av første omgang, var igjen god i buret.


Varskustart


De første ti minuttene gikk alt annet enn Norges vei. Etter snaue sju minutter ledet Ungarn 3-1, og ungarerne fortsatte å score mål. Norge rotet fryktelig i angrep og ga motstanderen flere unødvendige kontringer. Det går ikke i EM. Også i forsvar hanglet det, og Steinar Ege hadde kun seks redninger før pausen.
NY SEIER: Håvard Tvedten setter en straffe under kampen mellom Norge og Ungarn i firenasjonersturneringen i håndball i Trondheim. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
NY SEIER: Håvard Tvedten setter en straffe under kampen mellom Norge og Ungarn i firenasjonersturneringen i håndball i Trondheim. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

Norge hentet seg inn igjen til 6-6, men måtte nok en gang se Ungarn stikke fra. Etter 23 minutter tok Pettersen time out, da ledet Ungarn 12-9. Det var klokt.

De siste minuttene var Norge klart mer skjerpet på arbeidsoppgavene. Kjelling hadde herlige susere, gode innspill til strek og ut til kant. Bjarte Myrhol dundret inn 15-15 på en flott kontring.

Men to straffer på slutten gjorde at Ungarn gikk til pause med ettmålsledelse 17-16.

Søndag er det klart for den siste generalprøven når Island står imot i Lillehammer. Etter kampen bestemmes trolig EM-troppen.

Island reiste til Norge med et antatt svakere lag enn forrige helgs turnering i Danmark. Til tross for at de sparer de beste spillerne, hang laget bra med fredag mot Ungarn (28-27 til Ungarn). Mot Portugal vant Island 32-27.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media