Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har Real-forsvarer som forbilde

RBK-spiss Jo Sondre Aas (18).

(Dagbladet.no): Da Jo Sondre Aas bidro til å avgjøre sin første tippeligakamp for Rosenborg i går, var det ikke første gang han debuterte med et smell.

Han scoret i sin første treningskamp for trønderlaget, og det samme skjedde i debutene for RBK3 og RBK2. I går sto altså RBK1 for tur.

- Det stemmer at jeg har lyktes bra i debutene for Rosenborg, og jeg var nær i går også, sier 18-åringen til Dagbladet.no om skuddet som gikk rett på keeper Eddie Gustafsson minutter før kampslutt.

- Det hadde vært mer irriterende å misse hvis det hadde blitt 1-1, trøster spissen seg med.

- Håper på noen innhopp

Unggutten ble tatt opp som fast medlem av A-stallen så seint som i januar, og etter kampen i går sa trener Trond Henriksen at han vil få flere sjanser for førstelaget.

Sjøl velger Rennebu-gutten å ha litt forsiktige forventninger.

- Jeg vi fortsette å ta steg framover, først og fremst gjennom spill for andrelaget. I tillegg håper jeg på noen flere innhopp for førstelaget, sier Aas.

Med Steffen Iversen ute med skade, kan disse sjansene melde seg ganske så raskt.

LITT I BAKGRUNNEN: Jo Sondre Aas (bak) har til nå vært litt i skyggen av spillere som Yssouf Koné (f.v. foran), Abdou Razack Traore og Per Ciljan Skjelbred. Men denne sesongen kan han få sitt gjennombrudd. Foto: PAUL WHITE/AP/SCANPIX
LITT I BAKGRUNNEN: Jo Sondre Aas (bak) har til nå vært litt i skyggen av spillere som Yssouf Koné (f.v. foran), Abdou Razack Traore og Per Ciljan Skjelbred. Men denne sesongen kan han få sitt gjennombrudd. Foto: PAUL WHITE/AP/SCANPIX Vis mer

Iversen er for dessuten også en spillertype Aas kan sammelignes med, noe trener Henriksen valgte å gjøre etter kampen i går.

- Vi er kanskje litt like, i det at vi liker å få ballen i kroppen. Samtidig er det veldig mye jeg kan lære av Steffen, blant annet hvor rolig han er i avslutningsøyeblikkene, sier Aas.

Har Ramos som forbilde

På den internasjonale fotballscenen er det først og fremst nåværende og tidligere spillere fra favorittlaget Real Madrid han har som forbilder, deriblant Ronaldo og Sergio Ramos.

• Les også: Jo Sondre Aas på treningsopphold i Real Madrid

- Forsvarer Ramos er jo kanskje et litt uvanlig forbilde for en angriper, påpeker han sjøl.

- Men han er tøff i dueller og ofrer alt for laget. Det har jeg stor sans for, forklarer Aas.

Med en sånn innstilling, og med en spesiell evne til å komme i scoringspoisjoner, kan han fort skyte seg til noe stort.

image: Har Real-forsvarer som forbilde

På sikt kan han kanskje også utfordre sambygdingen Vegard Heggem, som står bak Rosenborgs kanskje viktigste scoring noensinne, den mot AC Milan, du vet.

- Hehe, jeg tror ikke jeg blir større enn ham med det helt første, nei, sier en kledelig ydmyk Aas.

SAMBYGDING MED VEGARD HEGGEM: Men Jo Sondre Aas tror ikke han blir større enn den tidligere Rosenborg- og Liverpool-spilleren. Iallfall ikke med det helt første.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media