IKKE MED: Kurt Asle Arvesen har vært involvert i mye dramatikk i Tour de France. I år kommer han ikke til å glede norske sykkelfans. Foto: Scanpix
IKKE MED: Kurt Asle Arvesen har vært involvert i mye dramatikk i Tour de France. I år kommer han ikke til å glede norske sykkelfans. Foto: ScanpixVis mer

- Har rett og slett ikke hatt en god nok sesong

Kurt Asle Arvesen vraket til Tour de France. Edvald Boasson Hagen er med.

||| (Dagbladet): Kurt Asle Arvesen (34) kjørte sin første Tour de France i 2004.

I år er ikke eresfjordingen en av de utvalgte som får bli med.

Det melder sykkellaget Team Sky på sine nettsider.

Edvald Boasson Hagen er imidlertid med, til tross for at han har slitt med skader den siste tiden.

De ni som skal sykle for Team Sky i Tour de France er Michael Barry, Steve Cummings, Juan Antonio Flecha, Simon Gerrans, Edvald Boasson Hagen, Thomas Löfkvist, Serge Pauwels, Geraint Thomas and Bradley Wiggins.

Var forberedt
Kurt Asle Arvesen var forberedt på at han kunne bli vraket.

— Jeg så på mulighetene mine til å komme med på laget i Touren som 50-50, sa Arvesen til NTB etter at uttaket ble kjent. — Målet mitt var å kjøre meg i form til Touren gjennom NM-rittene i Trøndelag, men slik ble det ikke, slo Arvesen fast.
Sky-sjef David Brailsford har vraket nordmannen til fordel for belgieren Serge Pauwels.

— De har valgt å ta med en rytter som er mye bedre i fjellene enn meg, og det har jeg forståelse for, for Wiggins trenger all den hjelp han kan få i de bratteste partiene. Jeg har rett og slett ikke hatt en god nok sesong i år, og alt det som har skjedd, både med tanke på kragebeinsbrudd, kneproblemer og magetrøbbel nå sist i Sveits Rundt, har ikke talt på den positive siden for meg, sier Arvsen til NTB.

Nå venter NM-fellestarten for 34-åringen. Hva som skjer etterpå vet han ikke.

Den går søndag, og så får jeg se hva det blir til, sa Arvesen til NTB.