Har Rivaldo endelig blitt utklasset i filming?

New Yorks Rafa Marquez ble rammet av spøkelsesslag.

(Dagbladet): Los Angeles Galaxy tok første stikk i Western Conference-semifinalen i MLS-sluttspillet, da Jan Gunnar Sollis New York Red Bulls ble slått 1-0 i det store eplet i går.

Mest oppmerksomhet fikk imidlertid bråket rett etter kampslutt, der spesielt Red Bulls' Rafa Marquez gjorde sitt ytterste for å havne i klovneoppførselens hall of fame.

Det hele startet da den tidligere Barcelona-spilleren kastet ballen etter Landon Donovan like etter siste fløyteblås, og Adam Cristman styrtet til for å forsvare Galaxy-lagkameraten.

Marquez forsøkte både å slå og skalle ned Cristman før flere spillere kastet seg inn i slåsskampen, og snart hadde Galaxys Juninho fått inn en albue på New Yorks Stephen Keel.

Keel gikk ned med hendene foran ansiktet, relativt forståelig nok.

Mer fantastisk var det at også Rafa Marquez gikk i bakken på identisk vis - uten at noen så ut til å ha vært i halvmeteravstand til ansiktet hans.

BRÅK I NEW JERSEY: Adam Cristman (17), Juninho (19), Rafa Marquez (4), Carlos Mendes (44), og Stephane Auvray (25) barker sammen.Foto: SCANPIX/Mike Stobe/Getty Images for New York Red Bulls/AFP
BRÅK I NEW JERSEY: Adam Cristman (17), Juninho (19), Rafa Marquez (4), Carlos Mendes (44), og Stephane Auvray (25) barker sammen.Foto: SCANPIX/Mike Stobe/Getty Images for New York Red Bulls/AFP Vis mer

Her kan du se reprise av hendelsen på YouTube

Celebert selskap
Opptrinnet sender tankene tilbake til storfilmere som Brasils Rivaldo, hvis dramatiske prestasjoner mot Tyrkia i VM i 2002 for lengst har fått legendestatus.

Rivaldo ble som kjent truffet i armen/hofta ute ved cornerflagget, før han sank sammen med det som må ha vært en slags fantomsmerter i ansiktet.

Også Molde-kaptein Knut Anders Fostervold sto for en liknende og velkjent Amanda-prestasjon i 1999, da han fikk et klaps på kinnet, tok tenkepause, og bestemte seg for å gå i bakken.

Slengte meldinger
Rafael Marquez ble forøvrig utvist for sin oppførsel etter kampslutt i går, og mister returkampen i Los Angeles. Det gjør også Juninho, som faktisk så ut til å treffe en motspiller med sitt slag.

Galaxys Landon Donovan er en oppgitt mann etter å ha blitt en del av sirkuset, og syns utvisningen av Juninho er urettferdig.

- Det er synd, det er alltid han som reagerer tilbake på noe som havner i trøbbel. Jeg er glad for at lagkameratene mine stiller opp for meg, sier Donovan, ifølge MLS' offisielle YouTube-kanal.

- Det er en skam. Vi kommer hit for å spille fotball, og når spillerne deres starter ting som det der, så er det en skam. Men jeg tror ikke det overrasker noen, sier Galaxy-kapteinen, som mener New York Red Bulls har spilt stygt hele sesongen.

KLASSIKER: Rivaldos kollaps ute ved cornerflagget mot Tyrkia i VM i 2002 har blitt en av tidenes mest berømte filmeprestasjoner.Foto: SCANPIX/EPA/AFPI/CHRISTOPHE SIMON
KLASSIKER: Rivaldos kollaps ute ved cornerflagget mot Tyrkia i VM i 2002 har blitt en av tidenes mest berømte filmeprestasjoner.Foto: SCANPIX/EPA/AFPI/CHRISTOPHE SIMON Vis mer

Thierry Henry på sin side sier han ikke så hendelsen i går, men mener Galaxy-spillerne avsluttet kampen med å slenge dritt mot motstanderen.

- Det kommer til å bli en vanskelig oppgave uten Rafa. Jeg så ikke hva som skjedde, jeg så dommerne snakke sammen, men jeg vet ikke om hva, sier franskmannen.

Jan Gunnar Solli sonet for rødt kort i kampen i går, men kan være tilbake til returoppgjøret.

Get Microsoft Silverlight