Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har så mye syklist i seg at jeg blir kvalm

Team Joker-sjefen har funnet sitt nye supertalent.

PÅ HÅRET: Så nærme var Kristoffer Halvorsen sin første internasjonale seier på seniornivå. Sportsdirektør Gino Van Oudenhove mener han er funnet et nytt supertalent. FOTO: David Stockman, AFP/Scanpix
PÅ HÅRET: Så nærme var Kristoffer Halvorsen sin første internasjonale seier på seniornivå. Sportsdirektør Gino Van Oudenhove mener han er funnet et nytt supertalent. FOTO: David Stockman, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Gjennom vinteren har Gino Van Oudenhove ruget på en liten hemmelighet.

Onsdag ble den delt direkte på Eurosport: Kristoffer Halvorsen er endelig tilbake.

- Jeg har tenkt i hele vinter at han har sett veldig bra ut, men jeg har ikke turt å si det høyt. Jeg ville ikke legge press på gutten, sier Van Oudenhove til procycling.no - og klarer ikke helt å dy seg:

- Du vet, han har så mye syklist i seg at jeg blir kvalm!
 
Overbeviste - i beste sendetid 19-åringen var yngst på startstreken i et kvalitetsspekket Nokere Koerse.

Det var Team Jokers debut i utlandet på dette nivået, og i bakhodet hadde Van Oudenhove en plan om å presentere sørlendingen for sykkel-Europa.

Etter en knepen andreplass bak kjappe Timothy Dupont, måtte Van Oudenhove forklare nettstedet Direct Velo hvem hans nye stjerneskudd er.

- Det skal godt gjøres å ikke få med seg navnet hans herfra. Dette rittet ble sendt ut over hele Europa, og legger du ikke merke til 19-åringen som spurter inn til andreplass, kan du heller finne noe annet å gjøre.

Kom tilbake fra sykdom Halvorsens sykkelkarriere er fremdeles i startfasen. Allerede som junior ble han plukket opp via NTG Kongsvinger - og det på tross av at store deler av 2014-sesongen ble ødelagt av en virussykdom.

• Les også: Sesongen spolert for norsk sykkelkomet

I fjor avsluttet han skolegangen, og fikk sin første opptreden for Joker-laget i Nederland.

Etter den gode prestasjonen i Nokere Koerse gir han en stor del av æren til Joker for opplegget det har lagt for ham etter overgangen.

- For meg har det vært en perfekt vinter. Jeg har deltatt på gode samlinger med lagkamerater som holder et høyt nivå. Jeg har hatt litt individuell tilpasning og vi har passet på at jeg ikke har slitt meg ut. Jeg synes det meste har vært perfekt siden jeg skrev under, og de skal ha mye av æren for dette. Det er greit nok at jeg måtte trene meg opp igjen, men alt det andre har jeg fått på gullstol, sier Halvorsen på telefon fra Belgia.

- Bryr meg ikke om det er Cavendish Sørlendingen er en oppriktig gutt, og respekten legger han fra seg før han fester skoene i sykkelpedalene.

Måten han angriper massespurtene på og tankesettet hans som syklist, går rett hjem hos sportsdirektøren hans.

- Rekker du å tenke noe i løpet av det vanvittige kjøret inn mot den siste brosteinsbakken?

- Jeg tenker ikke så mye egentlig. Alt går så fort, og jeg er så sliten. Det hele handler om å henge på han foran og ikke miste hjulet hans. Den siste kilometeren går alt på autopilot. Jeg er veldig glad og lettet, men egentlig er det litt surt at man ikke tar seieren når man er så nærme. Jeg vet at resultatet mitt var over all forventning. Samtidig sitter jeg alltid med troen på å vinne.

Oppstyret rundt, de prangende lagbussene og at rittet ble vist direkte på Eurosport, tenkte han ikke så mye på.

- Det handler om innstillingen. Går du med en innstilling om at du ikke kan vinne, da gjør du i hvert fall ikke det. Jeg tenker ikke så mye over om det er et proffløp eller norgescup. Uansett om jeg sykler mot Mark Cavendish eller Marcel Kittel, så vil jeg tro på at jeg kan vinne. Jeg bryr meg ikke om hva de heter. Det er bare mennesker med to bein som sykler.

Satte preg på rittet I HC-rittet, med den uvante luksusen å ha radiokommunikasjon underveis, bet Joker-laget godt ifra seg.

Ideelt sett skulle Bjørn Tore Hoem eller Markus Hoelgaard ha infiltrert bruddet.

Da det ikke gikk, formanet Van Oudenhove laget om å samle seg via radioen og være med å prege de avgjørende milene av rittet.

Det gjorde også blåtrøyene. I tur og orden angrep Ole Forfang, Reidar Borgersen, Anders Skaarseth og Markus Hoelgaard.

- Vi er et utrolig sterkt lag, og du ser på slutten av vi er med og preger det hele foran. Vi sitter ikke bare der og ser på de store lagene. For meg som sitter bak der og «slapper av» gir det meg ekstra energi når vi viser oss fram på denne måten, sier Halvorsen.

Tross mange forsøk, klarte ingen å slite seg løs. Det gikk mot samlet spurt på toppen av Nokereberg.
 
- Et nytt supertalent Belønningen til Halvorsen kom da også mot slutten av dagen da kun Amund Grøndahl-Jansen og Markus Hoelgaard maktet å holde seg i nærheten av Halvorsen på de siste kilometerne.

Etter at hjelperytterne falt av én etter én, var det ikke lenger noen rygger å gjemme seg bak.

Kristiansanderen tok saken i egne hender, og leverte en kraftspurt i slak motbakke som nesten kvitterte ut hans første internasjonale seier på seniornivå.

- Dette er et nytt supertalent i Norge. Men han skal dyrkes videre han og. Kristoffer er ikke utlært, og vi har fortsatt mye å jobbe med, formaner Van Oudenhove.

Matches forsiktig Derfor vil laget også fortsette å matche ham forsiktig utover. Så klart hadde det vært fristende å fylle tomrommet etter Daniel Hoelgaard i Tour de Normandie og Tour de Bretagne med Halvorsen, men det kommer ikke til å skje.

- Jeg skal kjøre Handzame Classic og Gent-Wevelgem med landslaget, og så får vi ta en ny prat etter det.

- Du, helt til slutt: Gino sier du har så mye syklist i deg at han blir kvalm. Hvordan reagerer du på det utsagnet?

- Hva sa han? Tja, jeg vet ikke helt. Jeg håper han ikke blir for kvalm, da. Neida. Jeg har syklet en del år nå, og prøver å være bevisst rundt det jeg gjør på sykkelen. Jeg går igjennom hver finale jeg sykler, og man blir bedre av det. Etter hvert går det mer på autopilot, og det der viktig i slike avslutninger. Jeg synes det er en fascinerende del av sykkelsporten: Det er ikke alltid den sterkeste rytteren som vinner, men han som tar de rette valgene.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!)

Hele Norges coronakart