SJEKKER GAMLE PRØVER: WADA har hentet russiske prøver og data fra laboratoriet i Moskva. . Foto: NTB Scanpix
SJEKKER GAMLE PRØVER: WADA har hentet russiske prøver og data fra laboratoriet i Moskva. . Foto: NTB Scanpix Vis mer

Har samlet 2500 dopingprøver fra russisk laboratorium

Verdens antidopingbyrå (WADA) sier det har samlet inn over 2500 dopingprøver som potensielt kan brukes til å avsløre juks i russisk idrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I januar fikk WADAs eksperter omsider mulighet til å hente ut data og prøver fra det mye omtalte antidopinglaboratoriet i Moskva. Full tilgang til dette laboratoriet var en av betingelsene for at Russlands antidopingbyrå, RUSADA, ble gjeninnlemmet som fullverdig WADA-medlem i fjor høst.

Russerne var utestengt fra WADA fra august 2015 som følge av avsløringer om et omfattende og statsstøttet dopingprogram i russisk idrett.

WADA ønsker å gå videre med etterforskningen av hundrevis av saker fra årene i forkant av utestengelsen, særlig fram mot OL i Sotsji i 2014. Derfor har innsamlingen av prøver og data vært helt avgjørende for den internasjonale antidopingorganisasjonen.

WADA opplyste tirsdag kveld at det har samlet inn totalt 2562 prøver, delt dem inn i A- og B-prøver og sendt dem til et laboratorium utenfor Russland der de skal testes.

Når dataene og prøvene fra laboratoriet i Moskva er ferdig analysert, er det ventet at WADA overlater bevismaterialet til internasjonale idrettsforbund og nasjonale antidopingbyråer, som i sin tur vil kunne åpne saker mot de aktuelle utøverne og andre involverte personer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer