Har samlet flest koeffisientpoeng i Europa. Slår Spania og knuser England

Kan skrive historie i kveld.

HISTORIE: Hvis Alexander Søderlund og Rosenborg vinner i kveld, blir det et historisk øyeblikk for norsk klubbfotball. Foto: NTB Scanpix
HISTORIE: Hvis Alexander Søderlund og Rosenborg vinner i kveld, blir det et historisk øyeblikk for norsk klubbfotball. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aldri tidligere har norske fotballklubber vunnet flere enn 16 kamper i Europa.

Det samme antall euroapcupseirer er de norske lagene - Rosenborg, Molde, Odd og Strømsgodset - allerede oppe i, selv om gruppespillskampene så vidt er i gang.

Det betyr at norsk fotballhistorie kan skrives i kveld om enten Rosenborg slår Dnipro Dnipropetrovsk eller Molde slår Ajax.Da kan seier nr. 17 - eller til og med 18 - bli et historisk faktum.

- Det viser at vi er på rett vei. Jeg har alltid sagt at det er fullt mulig for norske lag å hevde seg i Europa. Man må bare være god nok. Rosenborg og Molde kan vinne i kveld. De kan slå alle lag i Europa, sier trenerlegenden Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Forbi Deila og Skottland Han står selv bak majoriteten av de største norske prestasjoner i europacupsammenheng. Eggens resultater med Rosenborg i Champions League står i en særklasse i den norske fotballhistorien.

Men et nytt kapittel er nå i ferd med å skrives. Nå er det ikke bare Rosenborg som leverer. Det gjør også Molde med 3-1-seieren over Robin van Persies Fenerbahce i forrige runde som klimakset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.