DONERTE DRAKT: Martin Ødegaard ønsket å støtte «Meretes KreftKamp» og har donert en signert drakt til saken. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DONERTE DRAKT: Martin Ødegaard ønsket å støtte «Meretes KreftKamp» og har donert en signert drakt til saken. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Har samlet inn over 700 000 for kreftsyke Merete. Nå vil Ødegaard også hjelpe

- Det betyr kjempemye.

(Dagbladet): «Meretes KreftKamp» har fått hele Drammen til å engasjere seg. Stefan Johansen har fra før auksjonert bort en signert Celtic-drakt, og det samme har Strømsgodset.

Nå har Martin Ødegaard, via sin mamma Lene Ødegaard, donert bort en Real Madrid-drakt med nummer 41 på ryggen, til inntekt for saken.

16-åringen har selv signert drakta, og det har også store deler av lagkameratene gjort.

- Hjelper å dra saken videre Budet er allerede oppe i 50 000 kroner, selv om drakta ble lagt ut for auksjon i ettermiddag.

Venner av kreftsyke Merete fra Konnerud har fått til et utrolig engasjement rundt 42-åringens kamp mot kreft.

At Ødegaard nå bidrar betyr mye.

- Det betyr kjempemye. Det skaper jo ekstra engasjement og det hjelper å dra saken videre, sier en av vennene som står bak innsamlinga, Anica Johansen, til Dagbladet.

Samlet inn over 700 000 Gruppa startet en innsamlingsaksjon på vegne av vennen etter at Merete i juni skal ha fått beskjed om at Radiumhospitalet ikke lenger kunne tilby henne annen behandling enn smertelindring.

Engasjementet som nå vises, rører de som står Merete nær.

- Det er helt vanvittig. Enormt og rørende, sier Anica Johansen - som legger til at Merete og samboeren er overveldet over støttten.

- Vi hadde vel ikke trodd at det skulle ta sånn av. Tidligere i dag passerte vi 720 000 kroner, sier hun videre.

Merete ble diagnostisert med livmorhalskreft i januar. Siden har hun fått beskjed om at kreften har spredd seg til lymfekjertlene og lunger, skriver Drammens Tidende.

Behandles i Tyskland En uke etter å ha fått beskjeden om at det ikke var mer å gjøre for tobarnsmoren, ble hun innlagt på privatsykehuset Medias Klinikum i Tyskland.

Der har hun fått beskjed om at de anser det som 60 prosents sjanse for å overleve, og har fått en behandling som ikke gjennomføres i Norge, som kalles «regional cellegift» - som behandles lokalt og er sterkere enn cellegift i Norge, skriver Drammens-avisa videre.

- Målet er å dekke den behandlinga Merete trenger, det var tidlig antyda at det blir fire behandlinger som koster 200 000 kroner hver, sier Johansen, og forteller at Merete kom hjem fra andre behandling i dag.

VG skrev i forrige uke om en pasient som hadde mottatt «regional kjemoterapi» på samme sykehus som Merete. Helfo svarte da avisen at det finnes fire muligheter for å få dekket behandling i utlandet, men at ingen av ordningene dekker «eksperimentell behandling».