Fotball-EM:

Har satt sinnene i kok

I den første omgangen mellom Tsjekkia og Kroatia var det flere som reagerte da førstnevnte ble tildelt straffe etter at dommer Carlos del Cerro Grande (45) hadde konferert med VAR.

SPORTSNYHETENE: Det endte med poengdeling i kampen mellom Kroatia og Tsjekkia. VIDEO: NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

KROATIA - TSJEKKIA 1-1

Det var i det 35. minutt at Tsjekkias stjernespiller, Patrik Schick, ble liggende etter en duell med Kroatia-stopper Dejan Lovren.

Da ballen gikk ut av spill måtte dommer Del Cerro Grande fra Spania ta seg til øretelefonen, og konfererte lenge nok med VAR til det ble bestemt at han måtte ut for å se på skjermen.

Der rullet bildene over situasjonen mellom Lovren og Schick, og det kom frem at den tidligere Liverpool-stopperen hadde smelt albuen i ansiktet på Schick.

Til gjengjeld hadde den tsjekkiske stjernen blitt liggende i gresset med blodig nese.

Etter kort betenkningstid bestemte 45-åringen seg for å peke på straffemerket, og tildelte Tsjekkia straffespark til full protest fra kroatene.

NEDE FOR TELLING: Patrik Schick fikk seg en ordentlig kilevinker av Dejan Lovren. Foto: AP Photo/Petr David Josek
NEDE FOR TELLING: Patrik Schick fikk seg en ordentlig kilevinker av Dejan Lovren. Foto: AP Photo/Petr David Josek Vis mer

Schick, med blødende nese, tok ansvaret og hamra ballen i mål for Tsjekkia, som forøvrig vant 2-0 over Skottland i sin åpningskamp.

I BBC sitt studio var tidligere England- og Manchester United-kjempe Rio Ferdinand klar på at dette ikke hadde blitt tildelt før VAR.

- Uten VAR, så er ikke dette et straffespark. Det blir ikke snakka om ofte. VAR er det som endrer dette. Jeg mener at dette ikke er straffespark, de har begge armene i været, sa Ferdinand.

FULL PROTEST: Kroatene protesterer etter Carlos del Cerro Grandes avgjørelse. Foto: NTB/Scanpix
FULL PROTEST: Kroatene protesterer etter Carlos del Cerro Grandes avgjørelse. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Det er ingen intensjon fra Lovren om å skade motstanderen. Han vinner jo ballen også. Spissen er i blindsonen, så han ser ham ikke før i siste sekund.

SVENSK SEIER: En kamp uten de helt store hendelsene ente til slutt i svensk favør. VIDEO: NRK Vis mer

Selv om Kroatias utlignet tidlig i den andre omgangen ved Ivan Perisic, som også sikre poengdeling, har situasjonen blitt et tema for intens diskusjon på sosiale medier der flere står på hver sin side hva angår tildelingen av straffesparket.

Blant dem som mener dette er et straffespark er V Sport-ekspert Petter Veland.

Han, og flere andre, mener at dommer Del Cerro Grande gjør en god jobb med å blåse for straffe.

De møter uansett sterk motstand fra flere som nok står mer på Rio Ferdinands side.

Blant dem er England-legenden Gary Lineker.

Han er på ingen måte alene i sin kritikk av VAR-systemet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer