Fotball-EM:

Har satt sinnene i kok

I den første omgangen mellom Tsjekkia og Kroatia var det flere som reagerte da førstnevnte ble tildelt straffe etter at dommer Carlos del Cerro Grande (45) hadde konferert med VAR.

SPORTSNYHETENE: Det endte med poengdeling i kampen mellom Kroatia og Tsjekkia. VIDEO: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

KROATIA - TSJEKKIA 1-1

Det var i det 35. minutt at Tsjekkias stjernespiller, Patrik Schick, ble liggende etter en duell med Kroatia-stopper Dejan Lovren.

Da ballen gikk ut av spill måtte dommer Del Cerro Grande fra Spania ta seg til øretelefonen, og konfererte lenge nok med VAR til det ble bestemt at han måtte ut for å se på skjermen.

Der rullet bildene over situasjonen mellom Lovren og Schick, og det kom frem at den tidligere Liverpool-stopperen hadde smelt albuen i ansiktet på Schick.

Til gjengjeld hadde den tsjekkiske stjernen blitt liggende i gresset med blodig nese.

Etter kort betenkningstid bestemte 45-åringen seg for å peke på straffemerket, og tildelte Tsjekkia straffespark til full protest fra kroatene.

Schick, med blødende nese, tok ansvaret og hamra ballen i mål for Tsjekkia, som forøvrig vant 2-0 over Skottland i sin åpningskamp.

I BBC sitt studio var tidligere England- og Manchester United-kjempe Rio Ferdinand klar på at dette ikke hadde blitt tildelt før VAR.

- Uten VAR, så er ikke dette et straffespark. Det blir ikke snakka om ofte. VAR er det som endrer dette. Jeg mener at dette ikke er straffespark, de har begge armene i været, sa Ferdinand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer