Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har sendt tre 11-åringer for å forsvare landets ære under svømme-VM

- Jeg er veldig overrasket over at de får delta.

11 ÅR: De tre 11-åringene som forsvarer Myanmars ære under svømme-VM avbildet på flyplassen i Yangoon med en lagleder - før turen gikk til Doha. Foto: Myanmars svømmeforbund
11 ÅR: De tre 11-åringene som forsvarer Myanmars ære under svømme-VM avbildet på flyplassen i Yangoon med en lagleder - før turen gikk til Doha. Foto: Myanmars svømmeforbund Vis mer

(Dagbladet): VM i kortbane-svømming avholdes i Doha i disse dager. At Lavrans Solli har åpnet mesterskapet med å sette to nordiske rekorder, er ikke det som skaper overskrifter i Qatar.

At Myanmar (tidligere Burma) har valgt å sende tre 11-åringen til å delta i mesterskapet vekker større oppmerksomhet i svømmemiljøet.

Jentene Khant Khant Su San, Su Moe Theint San og gutten Ahnt Khaung Htut er alle født i 2003, og deltok i mars i klassen for de under 11 år i et stevne i Singapore, ifølge svømmeforbundets egen Facebook-side.

Nå svømmer de mot verdenseliten i Doha.

- Burde valgt eldre svømmere Den svenske sportssjefen reagerer på at barna får lov å delta i mesterskapet.

- Jeg er veldig overrasket over at de får delta. Jeg synes helt klar at man burde ha valgt ut eldre svømmere, sier sportssjef Henrik Forsberg til Aftonbladet.

Nytt av i år er at svømme-VM har startet opp et eget ungdomsprogram, der de lar unge svømmere delta i mesterskapet for å motivere morgendagens svømmere.

Man skulle kanskje tro at barna fra Myanmar er en del av dette programmet, men ungdomsprogrammet er bare for svømmere i alderen 14 til 16 år. Dermed er ikke de tre svømmerne gamle nok til å delta i programmet før om tre år.

Ifølge Aftonbladet er aldersgrensen for å delta i EM 15 år for jenter og 17 år for gutter, men i VM finnes det ikke noe lignende regelverk.

28. plass på 800 meter fri Alle de tre 11-åringene deltar som normalt på de ulike distansene, men har så langt ikke notert seg for noen topplasseringer.

Khant Khant Su San har gjort det skarpest av de tre. På 200 meter butterfly endte hun på en 32. plass, mens på 800 meter fri svømte hun inn til en 28. plass.

Den svenske sportssjefen ser dog én stor fordel ved at de unge svømmerne får delta.

- Myanmar har en lang kystlinje, så det er bra å inspirere folk til å lære seg å svømme. Men vi ville aldri ha sendt så unge svømmere til mesterskapet, vi følger anbefalinger om å ikke la barn starte med elitesatsing før de er tolv år, sier Forsberg til den svenske avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling