Har sendt tre 11-åringer for å forsvare landets ære under svømme-VM

- Jeg er veldig overrasket over at de får delta.

11 ÅR: De tre 11-åringene som forsvarer Myanmars ære under svømme-VM avbildet på flyplassen i Yangoon med en lagleder - før turen gikk til Doha. Foto: Myanmars svømmeforbund
11 ÅR: De tre 11-åringene som forsvarer Myanmars ære under svømme-VM avbildet på flyplassen i Yangoon med en lagleder - før turen gikk til Doha. Foto: Myanmars svømmeforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): VM i kortbane-svømming avholdes i Doha i disse dager. At Lavrans Solli har åpnet mesterskapet med å sette to nordiske rekorder, er ikke det som skaper overskrifter i Qatar.

At Myanmar (tidligere Burma) har valgt å sende tre 11-åringen til å delta i mesterskapet vekker større oppmerksomhet i svømmemiljøet.

Jentene Khant Khant Su San, Su Moe Theint San og gutten Ahnt Khaung Htut er alle født i 2003, og deltok i mars i klassen for de under 11 år i et stevne i Singapore, ifølge svømmeforbundets egen Facebook-side.

Nå svømmer de mot verdenseliten i Doha.

- Burde valgt eldre svømmere Den svenske sportssjefen reagerer på at barna får lov å delta i mesterskapet.

- Jeg er veldig overrasket over at de får delta. Jeg synes helt klar at man burde ha valgt ut eldre svømmere, sier sportssjef Henrik Forsberg til Aftonbladet.

Nytt av i år er at svømme-VM har startet opp et eget ungdomsprogram, der de lar unge svømmere delta i mesterskapet for å motivere morgendagens svømmere.

Man skulle kanskje tro at barna fra Myanmar er en del av dette programmet, men ungdomsprogrammet er bare for svømmere i alderen 14 til 16 år. Dermed er ikke de tre svømmerne gamle nok til å delta i programmet før om tre år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer