Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har sett for meg viktige mål på Old Trafford

- Men det var et mål med bismak, sier matchvinner Solskjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Manchester United- Celtic 3-2.

Ole Gunnar Solskjær scoret det avgjørende målet for United ett minutt og noen få sekunder inn i andre omgang mot Celtic.

- Det har en liten bismak fordi jeg ikke spilte spesielt bra, og jeg kom innpå fordi Ryan Giggs ble skadd, sier Ole Gunnar Solskjær til TV3.

Giggs er i sitt livs form, og ble i en alder av 33 år for første gang i karrieren kåret til månedens spiller i Premier League i august.

Waliseren måtte imidlertid gå av banen etter å ha skaffet United straffe en halv time inn i kampen i kveld.

- Har sett for meg viktige mål

Men målet var Solskjær selvsagt fornøyd med. Nettopp å mentalt visualisere slike scoringer har hjulpet ham i den lange skadeperioden.

- Jeg har sett for meg å score viktige mål på Old Trafford, sier han.

ENKEL JOBB: Ole Gunnar Solskjær dukket opp der han skulle, og da var det enkelt å sette 3-2 i åpent mål. Foto: Reuters/Scanpix
ENKEL JOBB: Ole Gunnar Solskjær dukket opp der han skulle, og da var det enkelt å sette 3-2 i åpent mål. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Og selv om det var enkelt å sette ballen i åpent mål, kom scoringen som resultat av Solskjærs nese for hvor han skal plassere seg:

En horribel pasning fra Thomas Gravesen gikk rett i beina til Scholes. Han spillte igjen fram Louis Saha. Det første skuddforsøket parerte Celtic-keeper Artur Boruc. Det andre var enten et elendig forsøk eller en pasning.

Ballen gikk i alle fall mot dødlinja til venstre for mål, men der kom Ole Gunnar Solskjær stormende og satte ballen i tomt mål.

Lennon oppgitt over feil

Celtic-kaptein Neil Lennon var oppgitt over den slurvete pasningen som ga Solskjær sjansen til å avgjøre.

- Jeg synes kampplanen vår fungerte virkelig bra. Vi har bare oss selv å takke for de unødvendige feilene. Du har ikke råd til å gi bort ballen i de områdene vi gjorde det, for da blir du straffet, sier han til Sky Sports ifølge SportingLife.

Også manager Gordon Strachan skyldte også på pasningsfeil.

- Vi kommer til å våkne opp i morgen og tenke «Vel, om vi bare hadde...». Og det er en grusom ting, å angre. Enkelte spillere kommer til å måtte slite med det, sa han uten å henge ut Gravesen ved navn.

image: - Har sett for meg viktige mål på Old Trafford

- Godt angrepsspill

United-sjef Alex Ferguson var langt mer fornøyd.

- Celtic sto på hele kvelden, noe som er typisk for den klubbens historie. Men i rettferdighetens navn var noe av angrepsspillet vårt virkelig bra, og vi kunne hatt flere mål.

Louis Saha scoret to og var nest sist på det tredje United-målet. Men da han ble spurt om han kunne scoret hattrick, mente han at han kunne laget dobbelt hattrick.

- Det var en av de kampene der du får så mange sjanser, men to mål er heller ikke så verst, sier franskmannen.

Celtic tok ledelsen

Etter drøye 20 minutter med United-press, var det gjestene som scoret først på Old Trafford i kveld.

Jan Vennegoor of Hesselink fikk et langt framspill. Med ryggen mot mål dempet han ballen, vendte bort en uoppmerksom Rio Ferdinand og banket ballen i det lengste hjørnet.

Det gikk imidlertid ikke mange minuttene før United utliknet.

Ryan Giggs var på vei ut over dødlinja da Celtic-keeper Artur Boruc dyttet ham på armen. Giggs klappet beina sammen under seg, og fikk et unødvendig, men forsåvidt korrekt straffespark. Boruc hadde ingen rett til å dytte, men burde jo bare latt Giggs løpe ut av banen med ballen.

Louis Saha satte straffesparket i mål via fingertuppene til Boruc.


Solskjær inn

Etter 32 spilte minutter måtte Giggs forlate banen. Det så ut som han har fått en strekk, muligens da han skaffet straffesparket. Han holdt seg til høyre lår da han haltet ut til benken.

Inn kom Ole Gunnar Solskjær.

I det 40. minutt var Saha frampå igjen. Wayne Rooney trakk unna forsvarere og skapte rom for Saha, som ble perfekt spilt fram av Paul Scholes. Saha presset ballen i mål via beina til keeper Boruc.

To minutter før pause fikk imidlertid Celtic frispark 20 meter fra mål. Japanske Shunsuke Nakamura skrudde ballen hardt over muren og nesten ned i gresset før den gikk i mål.

United-keeper Edwin van der Sar kunne bare måpende se ballen gå i mål.

Slo tilbake etter pause

United hadde nok fått et par klare beskjeder av manager Alex Ferguson i pausen. De slo i alle fall til raskt og effektivt da Thomas Gravesen slo en grusom feilpasning etter et minutt av andre omgang, og Solskjær sendte hjemmelaget i ledelsen.

Det var Solskjærs første mål i Champions League på nesten tre år.

Wayne Rooney, som ikke har scoret i Champions League siden han debuterte for United med hattrick mot Fenerbache 28. september for to år siden, hadde to feite sjanser i løpet av tre minutter like etter midten av andre omgang, men lyktes ikke.

Fire minutter før full tid ble han byttet ut etter sin tiende kamp på rad uten scoring i mesterligaen.

United hadde langt bedre kontroll på kampen etter pause, og vant til slutt en fullt fortjent hjemmeseier.

• Si din mening om kampen her:

GRATULASJON:</B> Wayne Rooney var kjapt framme for å feire Solskjærs scoring.