- Har sett videoen gang på gang

Etter OL kan Sebastian Kartfjord fort ha nye videoer å se i stykker. Han stiller i den nye OL-grenen BMX.

(Dagbladet.no): I en artikkelserie før og under de olympiske lekene vil Dagbladet.no presentere flest mulig av Norges OL-deltakere.

Alle utøverne får de samme seks spørsmålene, som dekker så vel det sportslige som hva de gjør når de ikke trener eller konkurrerer.

Sebastian Kartfjord (21), BMX-sykkel


- Hva er din målsetning for OL?

- Jeg skal sykle så fort jeg kan, og så får vi se an resultatet etterpå. Hvis alt klaffer, kan jeg gjøre det veldig bra. Dette er en uforutsigbar sport. Jeg har tro på å nå semien og kanskje også en finale, det vil si topp 8 eller topp 16. Semi er realistisk, og hvis jeg først når dit, er det realistisk å gå videre. Og i en finale kan alt skje ...

- Vil du engasjere deg i samfunnsspørsmål i forbindelse med lekene, og i så fall hvordan?

- Nei, ikke som jeg har planlagt. Idrettsutøvere kan ha mange meninger om mangt. Men min jobb er å prestere så godt jeg kan, ikke å bruke tid og krefter på andre temaer enn idrett.

- Hva er ditt beste OL-/idrettsminne?

- Sesongen i år. To EM-runder har endt i finaler, og i runde fire vant jeg semifinalen. Da slo jeg også mange av dem som har gjort det best, så da vet jeg at jeg kan slå dem. Det er kjekt å se dette på film. Jeg har sett videoen gang på gang. Hvor mange ganger? Sikkert 200, hehe.

KAN GÅ LANGT: BMX-rytteren Sebastian Kartfjord vil ikke sette noen bestemte resultatmål før OL. Til det er sporten for uforutsigbar. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
KAN GÅ LANGT: BMX-rytteren Sebastian Kartfjord vil ikke sette noen bestemte resultatmål før OL. Til det er sporten for uforutsigbar. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Hva er ditt pinligste minne fra idrettsbanen?

- Det var en gang jeg syklet et løp i en fjellandsby i Sveits. Jeg varmet opp utafor banen og var veldig i mine egne tanker. Så jeg merket ikke at jeg plutselig var alene. Og da jeg hastet ned til banen, sto alle sto på bommen og ventet på meg. Det var litt pinlig. Men jeg vant den konkurransen ...

- Hva liker du å gjøre når du ikke driver idrett?

- Jeg liker å være sammen med familien, min samboer og sønn. Det gir mye energi. Ellers så er det mest sykling det går i. Jeg driver også med trail og dirthopp.

- Hvem er ditt forbilde?

- Det er mange, for eksempel Leiv Ove Nordmark. For øvrig så liker jeg langrenn, så jeg har sett opp til løpere som Thomas Alsgaard og Bjørn Dæhlie. Jeg kan også nevne roeren Olaf Tufte.

- Har sett videoen gang på gang