- Har sjelden sett en styggere privatkamp

Drillo fikk smakebit på islandsk brutalitet.

KNOKKELKAMP: - Det blir krig, sier Drillo om Norges første kamp i EM-kvaliken, borte mot Island den 3. september. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
KNOKKELKAMP: - Det blir krig, sier Drillo om Norges første kamp i EM-kvaliken, borte mot Island den 3. september. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Håpet om norsk VM-deltakelse i Sør-Afrika ble i praksis slukket på Reykjavik i fjor høst.

I en kamp der bare seier var godt nok kunne Norge i stedet takke flaksen for at det ble 1-1 og poeng - etter at Island hadde kjempet våre menn ut av stilen med tøft duellspill og raske overganger.

Drillo er overbevist om at det blir en ny knokkelkamp når Norge returnerer til Sagaøya og første kamp i EM-kvaliken 3. september.

- Det blir det helt sikkert. Jeg har sett kampen Island spilte mot Liechtenstein nylig, og den var stygg. Det var mange ufine frisparksituasjoner. Liechtenstein var aller styggest, men det er sjelden du ser noe sånt i en privatkamp. Det kommer til å bli tøffe tak, sier Drillo til Dagbladet.

- Så det som gjelder er å gå i krigen?

- Det blir en krig. Men lett blir det ikke.

- Luksusproblem
Island ble på sett og vis Norges nemesis i VM-kvaliken, etter skuffende to av seks oppnåelige poeng over de to kampene. Det poengantallet må minst dobles om Drillo skal være fornøyd.

- Særlig hjemme må vi slå Island. Fire poeng er normalt hva man realistisk kan forvente. Mange vil tape poeng på Island, jeg håper bare ikke det blir oss, sier han.

Drillo kan i hvert fall glede seg over å disponere en tropp med mange formspillere. Ikke minst på topp, der samtlige spisser med unntak av John Carew kan sies å være i meget godt slag.

- Jeg har egentlig et lite luksusproblem der framme. Hvis Carew kommer i storform og er 100 prosent har jeg mange å velge mellom, sier han smilende.

- Er du åpen for to rene spisser mot Island?

TØFF BEHANDLING: John Carew ble revet ned og sparket på sist Norge møtte Island. Da endte det 1-1.    
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
TØFF BEHANDLING: John Carew ble revet ned og sparket på sist Norge møtte Island. Da endte det 1-1. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Når jeg snakker formasjon ser jeg på hva vi gjør når det andre laget har ballen. Da ligger vi en femmer på midten. Det handler om hvor mye du våger og ta sjanser når du vinner ballen. Da skal vi komme med mye folk, ikke bare midtbanespillere, men folk bak.

Urolig for Carew
- Er du bekymret for Carew?

- Jeg er i hvert fall usikker. Villa spiller til søndag så vidt jeg husker (mot Everton). Det blir spennende å se hva som skjer da. Men han føler seg bedre i kneet enn sist.

- Han imponerte ikke mot Newcastle?

- Nei. Men han ble kanskje preget av straffesparket han misser. Det er større spillere enn John som har misset straffespark.

- Daniel Braaten har scoret i tre kamper på rad i Ligue 1. Har du en iboende svakhet for ham?

- I form er det få som matcher ham. Han har egentlig alt; fart, styrke, dribleferdigheter og en fysikk få andre kan matche. Utfordringen ligger i det å få det ut, sier Drillo.