- Har skjult hundrevis av voldstilfeller

Tidligere klubbdirektør i NFL snakker ut etter voldsvideo.

AVSLØRT. Videoen der NFL-stjerna Ray Rice banker opp sin daværende forlovede har sørget for et jordskjelv i amerikansk fotball. Nå påstår en tidligere klubbdirektør om flere hundre tilfeller av vold, som ble feid under teppet. Foto: TMZ/AP.
AVSLØRT. Videoen der NFL-stjerna Ray Rice banker opp sin daværende forlovede har sørget for et jordskjelv i amerikansk fotball. Nå påstår en tidligere klubbdirektør om flere hundre tilfeller av vold, som ble feid under teppet. Foto: TMZ/AP.Vis mer

- Det ble ikke tatt affære etter at spillere hadde utøvd vold i hjemmet. Det var hundrevis på hundrevis av tilfeller, sier tidligere direktør Jerry Angelo til USA TODAY.

- Jeg gjorde feil. Jeg var en del av det. Og jeg er ikke stolt av det, forteller Angelo etter over 30 år i NFL-ligaen.

Angelo som var manager i Chicago Bears fra 2001 til 2011 forteller at det ble foretatt en henvendelse etter tilfeller av vold i hjemmet.
Det ble stilt spørsmål om hvordan tilstanden var.
Deretter ble saken lagt død.

- Vi bare måtte gå videre. Vi visste det var galt. Men vi valgte å skjule det, sier Angelo til USA TODAY.

Bears benekter Chicago Bears har offentliggjort en uttalelse, der det hevdes at påstandene fra Jerry Angelo er totalt ukjent for klubben.

Voldsvideoen Det var etter at videoen ble lagt ut, der NFL-stjernen Ray Rice banker opp sin forlovede i en hotellheis, til hun mister bevisstheten, at Angelo fikk et annet syn på dette problemet som nå rir som en mare i amerikansk fotball.

Dagbladet omtalte episoden 8. september, der Rice fikk sparken fra Baltimore Ravens etter at voldsvideoen ble kjent.

Utestengt Sjefsetterforsker Roger Goodell suspenderte i utgangspunktet Rice i to kamper.
Men etter at videoen ble offentliggjort av TMZ, utvidet Goodell straffen.
Rice er nå utestengt på ubestemt tid.

Etterforskes Roger Goodell har søkt bistand fra tidligere FBI-sjef Robert Miller under etterforskningen av hvordan bevisene ble håndtert i Rice-saken, skrev Dagbladet 11. september.
Goodell har måtte tåle hard kritikk for hans håndtering av denne saken.

I TERAPI. Ray Rice og Janay Palmer var forlovet, da han banket henne opp i en heis. Rice har gått i terapi etter voldsepisoden. Nå er paret gift. Foto: AP.
I TERAPI. Ray Rice og Janay Palmer var forlovet, da han banket henne opp i en heis. Rice har gått i terapi etter voldsepisoden. Nå er paret gift. Foto: AP. Vis mer

- Det må skje forandringer. Det er ingenting som er verre enn overfall på et barn eller en kvinne. Ingenting! Og jeg tror alle forstår dette mye bedre nå. Vi må bli bedre i NFL, spillerne, alle, sier Jerry Angelo til USA TODAY.

HARD KRITIKK. Sjefsetterforsker Roger Goodell har mottatt hard kritikk for sin håndtering av den såkalte Rice-saken. Foto: AFP.
HARD KRITIKK. Sjefsetterforsker Roger Goodell har mottatt hard kritikk for sin håndtering av den såkalte Rice-saken. Foto: AFP. Vis mer