- Har skriftlige bevis som vil knekke Hicks og Gillett

Liverpool-sjef mener amerikanerne har brutt løfter.

KAMPKLAR: Martin Broughton, her fra ansettelsen av manager Roy Hodgson, mener han har gode kort på hånda i en eventuell rettsrunde med George Gillett og Tom Hicks. Foto: LEE SANDERS/EPA
KAMPKLAR: Martin Broughton, her fra ansettelsen av manager Roy Hodgson, mener han har gode kort på hånda i en eventuell rettsrunde med George Gillett og Tom Hicks. Foto: LEE SANDERS/EPAVis mer

|||(Dagbladet): Følelsmessig har dagen kanskje vært litt opp og ned for Liverpool-supporterne.

Først ekstrem glede da det ble kjent at Liverpool har godtatt et bud på klubben - deretter litt usikkerhet og frykt siden det viser seg at amerikanerne George Gillett og Tom Hicks fortsatt ikke vil selge.

Det er likevel neppe mange Liverpool-fans som ikke betrakter utviklingen og de dagens nyheter som positive. Protestene og misnøyen mot Gillett og Hicks har vært massiv og bortimot unison.

Skriftlige beviser I går kveld forsøkte Gillett og Hicks å kuppe et styremøte, for å hindre at styret gikk inn et salg til amerikanske NESV - ledet av Boston Red Sox-sjef John W. Henry. De ville fjerne to av styremedlemmene og erstatte dem med to som sto på deres side.

Og ifølge Liverpool-styreformann Martin Broughton er saken nå blitt advokatmat, siden Gillett og Hicks mener salgssummen ikke er god nok.

Broughton hevder han har beviser som vil knuse amerikanerne i en eventuell rettsrunde.

- Da jeg tok denne jobben - og jeg ble hentet a v George og Tom- ba jeg om å få en skriftlig bekreftelse på at bare jeg kunne endre styrets sammensetning. Det skrev de inn i vedtektene til selskapene Kop Football og Kop Holdings, sier Broughton ifølge ESPN.

2,8 milliarder kroner Styreformannen bekrefter at budet styret har godkjent er på 300 millioner pund - nesten 2,8 milliarder kroner.

- De (Gillett og Hicks) ga også en skriftlig forsikring til Royal Bank of Scotland om at de ikke vil stille seg i veien for et godt bud. Det de gjør nå er et åpenbart brudd på disse lovnadene, sier Broughton.

Royal Bank of Scotland har gitt Liverpool frist til 15. oktober med å refinansiere lånet på 2,4 milliarder kroner.

Broughton er skuffet over at amerikanerne ikke har benyttet seg av muligheten til å komme seg bort fra Anfield med i hvert fall litt av æren i behold.

- Dette var deres siste sjanse til å dra med hodet hevet, det er synd de har valgt denne veien, sier Broughton til Sky Sports.

Ville ikke delta Det ble et høydramatisk styremøte på Anfield i går, da amerikanerne forsøkte å hive ut Christian Purslow og Ian Ayre, for å erstatte dem med Mack Hicks og Lori Kay McCutcheon.

Mack Hicks er sønnen til Tom Hicks og McCutcheon er visepresident i Hicks Holdings.

Slik beskriver Broughton kvelden:

- Vi innhentet juridiske råd og jeg avgjorde at de ikke kunne endre styrets sammensetning. Derfor gikk jeg tilbake til Hicks og Gillett og sa «hør, handlingen deres er ugyldig». Jeg sa til dem at jeg kom til å fortsette møtet med Christian Purslow og Ian Ayre til stede, sier han til Liverpool Echo.

- De motsatte seg dette, og ba om at møtet ble hevet - noe jeg nektet å gjøre. I stedet tilbød jeg dem å delta, noe de valgte å ikke gjøre - men Gilletts advokat var med.

Broughton vant altså denne første krigen mot Hicks og Gillett. Nå venter kanskje en omkamp i retten.

GAME OVER? Liverpool har godtatt et bud, men George Gillett og Tom Hicks skal ikke være villige til å selge. Gir de etter for presset eller vil de klamre seg fast til ripa? Foto: DAVE THOMPSON/AP
GAME OVER? Liverpool har godtatt et bud, men George Gillett og Tom Hicks skal ikke være villige til å selge. Gir de etter for presset eller vil de klamre seg fast til ripa? Foto: DAVE THOMPSON/AP Vis mer