I HUMØR: Tarjei Bø smiler og ler når han snakker om kjæresten sin fra Lillehammer.
I HUMØR: Tarjei Bø smiler og ler når han snakker om kjæresten sin fra Lillehammer.Vis mer

- Har slått i veggen av frustrasjon

Samtidig har Tarjei Bø funnet kjærligheten.

BJØRVIKA (Dagbladet): Det meste av treningssommeren har gått i vasken for mannen som vant verdenscupen i skiskyting i 2011.

Nå er Tarjei Bø (24) endelig twarfri og tilbake i trening. Men at det har vært en sesongoppkjøring langt utenom det vanlige, legger han ikke skjul på. Og kontrastene har vært store. For oppi frustrasjon og fortvilelse, har det også vært noe svært positivt.

- Jeg har funnet kjærligheten, gliser Bø overfor Dagbladet.

- Norsk eller russisk?

- Hehe, norsk ja. Det har vært nok av tilbud fra Russland, det har dere jo skrevet om før, men de har jeg valgt bort. Hun er fra Lillehammer, sier Bø.

Livet smiler Den nye flammen heter Kristin Chantell Grimstad.

- Det er veldig hyggelig, sie Bø.

- Så livet smiler, egentlig?

- Ja, det gjør egentlig det. Bortsett fra skiskytinga. Men livet er mer enn skiskyting, poengterer Bø.

Likevel er det ingen tvil om at skiskyting fortsatt er en viktig del av livet. Og det å ikke kunne trene er egentlig noe av det verste som kan ramme en propell som Tarjei Bø.

- Det er ikke alltid så lett å være positivt innstilt. Jeg ser på meg selv som en positiv person, men jeg må være ærlig. Da det sto på som verst, og kameratene var ute og trener, var det litt kjedelig.

Litt brøling - Hvordan reagerer du i sånne situasjoner? Griner du? Slår du i veggen?

- Det er ikke mye grining, jeg er mer sint, slår i veggen og rister hånda etterpå. Jeg har gjort det. Du går der i uvissa, du er sjuk, du får ikke trent og du lurer på hva som skjer. Det blir litt brøling da.

- Når du er alene eller sammen med andre?

- Mest når jeg er for meg sjøl, jeg har ikke behov for å sutre foran andre, eller klage. Jeg er ikke den typen. Jeg får fikse det sjøl og slå tilbake sjøl.

Nå er altså den jobben i gang. Tarjei Bø prøver å smøre seg med tålmodighet. For det er langt fram til toppformen. Og han må prøve å gi segs elv den tida han trenger. Derfor skal han ikke konkurrere på denne sida av nyttår.

Alvorlig infeksjon - Det verste jeg kan gjøre nå, er å sette en dato og bli stresset av det. Jeg er mer åpen og må innse situasjonen. Jeg vinner ingen skirenn i morgen. Jeg må ha is i magen, jeg har hatt en alvorlig infeksjon, ikke en vanlig forkjølelse. Men hvis jeg gjør ting riktig fram mot jul og bygger meg opp igjen, så kan jeg vinne skirenn etter jul.

- Kan du bli verdensmester i vinter?

- Det er vanskelig å si. Jeg kan lett kline ut noen målsettinger når jeg er trygg på meg selv, men nå er jeg litt mer usikker. Jeg er ikke giret på å si at jeg skal vinne verken her eller der, sier Bø.

Men:

- Målet er fortsatt å ta VM-medalje. Det mener jeg er realsistisk. Og i stafetten skal vi ta gull, konstaterer han.

Og fortsatt har han tid til å finne VM-formen. Mesterskapet i tsjekkiske Nove Mesto starter 7. februar.

IS I MAGEN: Tarjei Bø dropper renn før jul.
IS I MAGEN: Tarjei Bø dropper renn før jul. Vis mer