- Har snakket med Lyon om Carew

- Men 80 millioner er for mye, mener Flod.

(Dagbladet.no): Lyon bekreftet i dag at de er interesserte i å hente John Carew fra Besiktas.

Carews agent og rådgiver, Per A. Flod, sier til Dagbladet.no at han har vært i samtaler med den franske Champions League-deltakeren.

- Jeg snakker jo med mange klubber, uten at det betyr at det er om en overgang. Men med Lyon har det vært mer konkret enn med andre, sier Flod.

Han har også snakket med Besiktas om et eventuelt salg, uten at det da dreide seg om Lyon.

- Jeg er utenlands akkurat nå, og en av grunnene til det er at jeg trengte å snakke med Besiktas, sier Flod.

Lang vei

Det er særlig tre grunner til at Carew ønsker seg bort fra Besiktas.

* Manageren som hentet han, Vicente del Bosque, er borte. Han var mannen som overtalte Carew til å komme til klubben, og nordmannen likte det spanske trenerteamet godt.

KRAFTKAR: John Carew er ikke den som flykter fra en duell. Her fra landskampen mot Australia i november. Reuters
KRAFTKAR: John Carew er ikke den som flykter fra en duell. Her fra landskampen mot Australia i november. Reuters Vis mer

* Carew er blitt far, og har begynt å merke at Tyrkia er veldig langt unna Norge både i forhold til sønnen og resten av familien.

* Besiktas klarte ikke å kvalifisere seg til en plass i Champions League. Carew ønsker å spille mot de aller beste.

- Jeg har tidligere sagt at vi primært ser etter en klubb i England eller Spania, men Lyon er tross alt rangert som ett av de sju, åtte beste lagene i Europa, og da må vi ta en slik interesse seriøst, sier Flod.

Kjenner manageren

- Det får være grenser til hvor høye på pæra vi kan være. Vi kan ikke gi inntrykk av at vi sitter og venter helt til Manchester United eller Arsenal kommer med et tilbud.

Rent personlig kunne Flod også tenke seg at Carew blir Lyon-spiller. Han har nemlig god kontakt med deres manager, den tidligere Liverpool-sjefen Gerard Houllier.

- Jeg kjenner han veldig godt, og synes han er en utmerket manager, sier Flod.

Noen utenlandske medier har spekulert i at Besiktas vil kreve 10 millioner euro, eller i underkant av 80 millioner kroner, for Carew.

- Jeg vet ikke hvor det tallet stammer fra, men jeg vil tro det er for høyt. Markedet er vanskelig nå, og det er bare på en liten gruppe med 15-20 spisser at prisen kan presses veldig høyt. John er ikke i den gruppa, ikke langt unna, men ikke helt der.

Ferie-Flod

- Husk at 80 millioner er mye penger. Fem millioner euro er nesten 40 millioner kroner. Veldig mye penger, sier Per A. Flod.

Flod understreker at han og Carew ikke har dårlig tid.

- Det er klubbene som eventuelt har det. Lyon vil vel ha en avklaring snart, mens Besiktas nok er interesserte i å finne en erstatter, dersom de skulle ende opp med å selge. For vår egen del er det ikke no hastverk, kremter Per A. Flod.

- Vel, rent bortsett fra at det hadde vært hyggelig om agenten også kunne få litt sommerferie.