TRAVEL HØST: Avdelingsleder Mads Drange, daglig leder Anders Solheim og styreleder Valgerd Svarstad Haugland i Antidoping Norge holdt pressekonferanse etter årets siste styremøte i dag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX
TRAVEL HØST: Avdelingsleder Mads Drange, daglig leder Anders Solheim og styreleder Valgerd Svarstad Haugland i Antidoping Norge holdt pressekonferanse etter årets siste styremøte i dag. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIXVis mer

- Har snakket med over 40 personer

Dagbladets Vukicevic-avsløring satte Kjærgaard-saken på vent.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Mandag 12. november innrømmet friidrettstrener Petar Vukicevic å i flere e-poster å ha rådført seg om bruk av ulovlige stoffer. Dagen etter bekreftet hans serbiske legevenn Srdjan Djordjevic at Vukicevic hadde forhørt seg om veksthormoner og testosteron.

Da gikk alarmklokkene også hos Antidoping Norge - som fikk nok en stor sak i fanget kort tid etter at landslagssjefen i sykkel, Steffen Kjærgaard, sto fram og fortalte om sin fortid som juksemaker, blant annet som lagkamerat med Lance Armstrong.

I ettermiddag avholdt Antidoping Norge årets siste styremøte. Der var det mye å oppsummere, selv om styreleder Valgerd Svarstad Haugland og daglig leder Anders Solheim på den påfølgende pressekonferansen ikke hadde mye nytt å si om de konkrete sakene.

Flere har ringt Men noen drypp kom de med, for eksempel at Antidoping Norge i kjølvannet av Dagbladets avsløringer har snakket med over 40 personer i Vukicevic-saken.

- Vi har snakket med de personene vi tror kan gi relevant informasjon, sa Solheim.

Rundt 20 av samtalene er protokollført. Resten er løsere samtaler. Antidoping Norge har nemlig ikke myndighet til å pålegge noen å stille til avhør.

- Det er en del mennesker som har ringt oss etter at vi oppfordret utøvere som har hatt Vukicevic som trener, til å ta kontakt. Ikke alle disse samtalene er protokollført, bekreftet Solheim.

Kjærgaard på vent I morgen har Påtalenemnda sitt siste møte for året. Ifølge Solheim er signalene derfra at det er for tidlig å ta en endelig avgjørelse i Vukicevic-saken da.

Solheim bekreftet også at Vukicevic-saken har fått midlertidige konsekvenser for behandlingen av Steffen Kjærgaard-saken.

- Siste halvannen måned av året har friidrett og Vukicevic hatt høyeste prioritet. Men det er ikke sånn å forstå at vi har avsluttet sykkelsaken, vi kommer til å fortsette i 2013, vi har en jobb igjen å gjøre der, bekreftet han.

Nordisk samarbeid Antidoping Norge kunne i dag også presentere et nytt nordisk samarbeid. Norge, Sverige, Finland og Danmark går sammen og oppretter et nytt kontor, som fysisk vil ligge i Oslo og vil bli bemannet med én til to personer.

Samarbeidet skal bidra til enda større treffsikerhet i den målrettede testingen av utøvere utenfor konkurranse.