Har snudd om Rekdal

Tidligere Rosenborg-spiss Steffen Iversen (46) gjør helomvending når det kommer til gamleklubbens ansettelse av Kjetil Rekdal (54).

FOR VIAPLAY: Fotballekspert Steffen Iversen. Foto: Shad Madian / Dagbladet
FOR VIAPLAY: Fotballekspert Steffen Iversen. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MAKRELLBEKKEN (Dagbladet): Steffen Iversen er mektig imponert over det Kjetil Rekdal leverte i sin første sesong som Rosenborg-trener.

- Jeg var blant de som var skeptisk til ansettelsen, men han har gjort en utrolig jobb, sier Iversen til Dagbladet.

Iversen var ikke alene om å være smått forundret over at Rosenborg før forrige sesong gikk for Rekdal som ny hovedtrener.

I tillegg til at det ved flere anledninger tidligere har blåst mellom Rekdal og RBK, var 54-åringens spillestil i utgangspunktet kanskje ingen perfekt match med den offensive fotballen og 4-3-3 som har vært gjeldende på Lerkendal.

Men etter én sesong, der Rosenborg endte på tredjeplass i Eliteserien, er Iversen overbevist.

DEN GANG DA: Steffen Iversen og Kjetil Rekdal under tiden i Vålerenga. Foto: TOR RICHARDSEN / NTB
DEN GANG DA: Steffen Iversen og Kjetil Rekdal under tiden i Vålerenga. Foto: TOR RICHARDSEN / NTB Vis mer

Han peker blant annet på opprydningen som har blitt gjort - både i klubben og på «Brakka».

- Rekdal har ryddet opp i spillerstallen. Det tror jeg har hatt mye å si, slik at han har fått det laget og spillerne han selv har ønsket, som gir alt for klubben og ham selv. Også har det skjedd ting på «Brakka» også, som jeg mener har vært bra.

- Er det noen spesielle du tenker på her?

- Nei, det trenger jeg ikke si noe om, svarer Iversen, som selv spilte tre perioder i Rosenborg, og scoret 130 mål for klubben.

BRUTALT ÆRLIG: Steffen Iversen er brutalt ærlig i dokumentaren «Steffen - arven etter Ivers» på NRK. Video: NRK/Monday. Vis mer

Flere roller

Til tross for en respektabel tredjeplass forrige sesong, endte Rosenborg fire poeng bak Bodø/Glimt, og hele 22 poeng bak serievinner Molde.

Iversen tror gamleklubben kan kjempe om gullet neste sesong, men skal luka tettes, må spesielt én ting klaffe:

- Rosenborg og Rekdal er nødt til å treffe på overgangsmarkedet. Men får de inn et par gode spillere som virkelig forsterker laget, mener jeg de kan være med helt der oppe. Det tror jeg virkelig, forteller Iversen.

Tidligere i år hentet Rekdal RBK-legenden Roar Strand inn i sitt nye trenerapparat. Iversen er ikke sikker på hva han ville svart om han selv fikk en telefon fra Rekdal.

- He-he, nei, det vet jeg ikke. Jeg har ikke fullført Uefas trenerlisenskurs ennå, så jeg må vel gjøre det først.

- Er det sånn at du har satt eventuelle trenerplaner på vent, nå som du er TV-ekspert?

- Nei, det er det ikke. Jeg har ikke tenkt så mye på det, verken den ene eller andre veien. Men jeg trives veldig godt som fotballekspert for Premier League, og synes det er veldig gøy å jobbe i Viaplay, forklarer 46-åringen.

- Et spark i ræva

I disse dager er Iversen aktuell for en ny utfordring i livet. Han er nemlig en av deltakerne i sesong to av Discovery-programmet «16 ukers helvete».

BILDE T'ÅN IVERS: «16 ukers helvete»-aktuelle Steffen Iversen på Sats Njårdhallen i Oslo. Foto: Christian August Cederblad / Dagbladet
BILDE T'ÅN IVERS: «16 ukers helvete»-aktuelle Steffen Iversen på Sats Njårdhallen i Oslo. Foto: Christian August Cederblad / Dagbladet Vis mer

- De første fire ukene hadde jeg masse energi, mens det var null energi de fire ukene etterpå. Det hadde vært for mye trening, og litt for lite mat, men vi fikk justert det. Etter det har det bare vært supert, og alt i alt har det vært veldig artig.

- Hva gjorde at du meldte deg på?

- Det var for å få kroppen i orden igjen. Hele målet mitt var å få tilbake gleden av dra på treningsstudio og trene igjen. Jeg har vært vant med å gjøre det hele livet, også plutselig slutter du, fordi du skal ta ett hvileår, men så blir det ti hvileår, sier Iversen.

Han tillegger:

- Da er det godt å få et spark i ræva, og det var akkurat det jeg trengte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer