Holmenkollen Skifestival

Har søkt om 16,5 mill.

Tirsdag gikk søknadsfristen ut for koronakompensasjon til norsk idrett. Holmenkollen-arrangøren har søkt om 16,5 millioner kroner.

KOMPENSASJON: - Vi har søkt om kompensasjon innen de områdene vi kan, sier Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder av Holmenkollen Skifestival, Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KOMPENSASJON: - Vi har søkt om kompensasjon innen de områdene vi kan, sier Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder av Holmenkollen Skifestival, Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Holmenkollen Skifestival er blant flere tunge kandidater som har søkt om kompensasjon for tapte inntekter etter at koronaviruset satte en stopper for fullverdige konkurranser i mars. De fikk arrangert langrenn, hopp og kombinert, men uten publikum. Verdenscuprennene i skiskyting som skulle vært arrangert 20.-22. mars, ble avlyst helt.

Daglig leder Kristin Vestgren Sæterøy bekrefter at Holmenkollen Skifestival har sendt sin søknad til Lotteri- og stiftelsestilsynet. Det er Lotteritilsynet som har fått ansvaret for å fordele de 600 millioner kronene som norsk idrett får i kompensasjon fra Kulturdepartementet for avlyste, stengte eller utsatte arrangementer i tiden 5. mars til 30. april.

- Vi har søkt om kompensasjon innen de områdene vi kan. Vi har blant annet søkt om støtte for tapte billettinntekter og merutgifter. Vi har søkt både for skifestivalen og for skiskyting, skriver Sæterøy i en sms til NTB.

- For solgte og budsjetterte billetter har vi søkt om 11,5 millioner kroner. Vi ønsker å imøtekomme våre billettkjøpere med en god løsning. Vi må avvente tilsagn på søknaden for å se hva dette eventuelt blir til slutt. Merutgiftene er 5 millioner kroner, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer