Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har solgt nesten alt OL-utstyret

- Vi hadde ikke plass til alt. Det var to svære bagger, sier bronsevinner Magnus Nedregotten.

FIKK ENDELIG MEDALJEN: Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten mottok sin bronsemedalje den 23. februar - elleve dager etter at den opprinnelige medaljeseremonien. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FIKK ENDELIG MEDALJEN: Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten mottok sin bronsemedalje den 23. februar - elleve dager etter at den opprinnelige medaljeseremonien. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De vant oppgjør mot solide curlingland som Canada, Kina og Sveits, og spilte seg inn i det norske folks hjerter. ​

Så fikk Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten til slutt også en medalje, tolv dager etter tapet mot Anastasia Bryzgalova og en dopet Aleksander Krusjelnitskij.

- Det var nok Norges billigste medalje, sier en munter Nedregotten til Dagbladet.

Fikk solgt unna

Både han og Skaslien er nå tilbake i hverdagen. Der hun er i fulltidsjobb ved siden av idretten, bruker Nedregotten all sin tid på curling. Det koster, og tidligere meldte Adressa at samboerparet hadde lagt ut OL-utstyret på finn.no.

Her var det alt fra jakker til solbriller, og da Dagbladet tar kontakt tirsdag ettermiddag, er alt solgt unna.

Ihvertfall det curlingduoen ønsket å selge.

- Noe av det av det vi la ut, fant vi til syvende og sist ut at vi hadde lyst til å beholde. Men vi hadde ikke plass til alt. Det var to svære bagger, sier Nedregotten om utstyret, som for det meste blir solgt for mindre enn det leverandørene selv selger det for.

Går greit økonomisk

Nedregotten er ikke alene om å selge unna OL-utstyr.

Flere norske OL-utøvere, deriblant skøyteløperen Håvard Bøkko, har lagt ut utstyr sitt for salg, og ikke alle har hatt like stor suksess.

- Det var noen av de andre som var litt misunnelige på at vi hadde fått det unna så fort, i og med at de hadde fått beskjed om å være litt varsomme med å selge, forklarer Nedregotten.

OL-bronsevinneren vil ikke kommentere hvor mye totalsummen ble. Han svarer følgende på spørsmål om hvordan det går økonomisk:

- Det står greit til. Det er ikke sånn at vi vi trenger å spinke og spare, selv om vi nok var blant de utøverne i OL som hadde minst å satse med.

Slo gullvinnerne

For utøvere fra andre land er situasjonen en helt annen.

Nasjoner som Russland og Kina stilte med profesjonelle curlingspillere, og i mesterskapet hadde flere med fysioterapeuter og leger.

Likevel beit Skaslien og Nedregotten godt ifra seg.

I åpningskampen slo de Kaitlyn Lawes og John Morris, paret som senere skulle vinne hele mesterskapet, 6-9. Deretter fulgte både oppturer og nedturer, før Norge kvalifiserte seg til en semifinale ved å slå Kina.

- Det er godt at det er mulig å være amatør og fortsatt kunne gjøre det bra, sier Magnus Nedregotten.

Ber folk komme innom Snarøya

27-åringen skulle gjerne sett at alle konkurrerte på like vilkår. Det gjorde ikke den ene halvdelen av det russiske paret de spilte mot i bronsefinalen.

Aleksander Krusjelnitskij testet positivt på meldonium, et stoff som kan gi bedre stresstoleranse og ha en sentralstimulerende effekt, noe som igjen førte til at Norge fikk sin medalje.

Selv nektet russeren for å ha dopet seg med vilje, mens partneren Bryzgalova på sin side har takket for støtten de har fått fra det russiske folk.

- Har dere snakket med dem i ettertid?

- Nei, det har vi ikke gjort. Vi snakker ikke så mye med dem, og er verken veldig gode venner eller uvenner. Da blir det ikke naturlig, sier Nedregotten, som ellers forteller om positive reaksjoner i etterkant av lekene i Pyeongchang.

Nå håper han at den norske interessen for curling fortsetter å vokse.

- Om noen ønsker seg å lære å spille, er det bare å komme innom Snarøya Curlinghall, sier Magnus Nedregotten om hallen der han selv er instruktør.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!