Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har spilt inn 200 millioner

De endte opp uten Grand Slam-titler i fjor, men Venus og Serena Williams er fortsatt tennissirkusets største stjerner. Nå er de på jakt etter sju nye millioner i Australian Open.

Søstrene Williams har gått fra å være tenåringssensasjoner, via å toppe verdensrankingen, til å bli big business.

Siden de ble profesjonelle i henholdsvis 1994 og 1995, har Venus og Serena spilt inn til sammen 29,3 millioner dollar. I norsk valuta er det 184 millioner.

Men prispengene blir bare småtterier i forhold til hva de to håver inn på sponsorjobber og egne klesmerker. Serena alene signerte en åtteårsavtale med Nike i 2003, som avhengig av prestasjoner vil kunne gi henne 55 millioner dollar, eller 350 millioner norske kroner.

Annen divisjon

I 2000 signerte Venus en treårskontrakt med Reebook verdt 21 millioner dollar, 131 millioner kroner. Hva hun fikk ut av den nye, er ikke kjent, men den ble sikkert ikke lavere etter to Grand Slam-titler samme år.

I tillegg til de store avtalene har søstrene avtaler i mangemillionersklassen med matvarekjeder og kosmetikkfirmaer. Jentene er nok også flinke til å pusse tennene, for både tyggegummi- og tannkremfirmaer har de to som vandrende reklameplakater.

Rent økonomisk er de to i en annen divisjon enn resten av verdens kvinnelige idrettsstjerner. På økonomibladet Forbes\' oversikt over idrettens lønnsadel i juni 2004, sto Serena oppført med en årsinntekt på 9,5 millioner dollar, 60 millioner kroner, mens Venus tjente én million dollar mindre.

Greit videre

Ingen er sterkere, ingen er mer fargerike og ingen shower mer enn søstrene fra Saginaw i Michigan. Derfor er alles øyne rettet mot de to, sjøl om de har gitt fra seg topp-plasseringene på verdensrankingen og gikk gjennom 2004 uten en eneste Grand Slam-tittel.

De to har kommet seg greit videre fra første runde. Venus Williams (seedet som nummer 8) slo ut greske Eleni Daniilidou med sifrene 6- 1, 7- 5. Franske Camille Pin var sjanseløs mot Serena (7), og tapte 6- 1, 6- 1.

Turneringen i Melbourne varer fram til 30. januar. Williams-søstrenes prestasjoner vil gi en indikasjon på om de igjen kan bli verdens aller beste tennisspillere, eller om penger, klær og sponsoravtaler har tatt for mye energi.

 Serena vant Grand Slam-turneringen i Melbourne mot sin søster i 2003. Sammen med Venus har hun vunnet double to ganger samme sted.

VIL VINNE: Venus Williams (24) gikk greit videre i går. Hun mangler en singletriumf i Melbourne.
POPULÆR: Serena Williams (23) har mistet topplasseringen på verdensrankingen, men er utrolig populær.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media