SKÅL! Suzann Pettersen ble overfalt av en ølsprutende Michelle Wie på den 18. greenen da seieren var i boks i går. Foto: SCANPIX/AP/Wally Santana
SKÅL! Suzann Pettersen ble overfalt av en ølsprutende Michelle Wie på den 18. greenen da seieren var i boks i går. Foto: SCANPIX/AP/Wally SantanaVis mer

Har spilt inn 3,3 millioner på en uke

Men nå tar Tutta pause.

(Dagbladet): Suzann Pettersen (31) vant i går sin tiende LPGA-turnering. Den siste uka har hun tjent 3,3 millioner i premiepenger.

- Jeg vet ikke hva det er, men jeg spiller ikke neste uke, så de andre er trygge, sa Tutta lurt på pressekonferansen i går.

For fem år siden vant hun i Sør-Korea 21. oktober og Thailand 28. oktober. Det var første gang hun vant to LPGA-turneringer på rad. Nå har det skjedd igjen, og de to seirene kom på nøyaktig samme datoer i høst - i henholdsvis Sør- Korea og Taiwan.

Hun kan se tilbake på to fantastiske uker. Samlet premiesum for de to turneringene: 3,3 millioner kroner.

Da seieren var sikret kom konkurrent og venninne Michelle wie løpende inn på greenen. I hånda hadde amerikaneren en øl, og den dynket hun Tutta med.

Gode forhandlingskort
I tillegg gir triumfene Tuttas støtteapparat meget gode kort på hånda når sponsorkontraktene skal reforhandles, sier manager Kevin Skabo til Dagbladet.

- Jeg vil ikke si noe om spesifikke kontrakter, men noe går ut i år. Det er klart seirer som dette gjør partnerne happy, når de kan assosiere seg med en superstjerne som Tutta. 31-åringen har lukrative sponsorkontrakter med blant annet Nike, Tag Heuer og BMW. Suksessrike golfspillere tjener gode penger på banen, men de virkelig store pengene kommer fra sponsorene.

I går kunne også Norges golfdronning feire et aldri så lite jubileum. Seieren var hennes tiende på LPGA-touren.

- Jeg spiller for å vinne hver eneste uke. Jeg fikk nok litt ekstra selvtillit av seieren forrige uke, det har gitt meg mer tro på det jeg driver med, sier hun.

Etter en skuffende sesong har Tutta gjort endringer i spillet sitt den siste tida. Det har hjulpet, for de siste ukene har scorene hennes i enkeltrunder vært bedre enn noensinne.

- Spiller med hjertet
- Jeg tror ikke jeg har følt meg så bra på golfbanen før. Det er nok en stor del av grunnen til at det går så bra. Jeg spiller med hjertet, og følger instinktet mitt. Jeg spiller veldig aggressivt for tida, sier hun.

I dag reiser Tutta hjem til Orlando i Florida for en velfortjent turneringspause.

Om halvannen uke fortsetter alvoret i Mexico, før sesongen avsluttes med turneringer i Florida, Nevada og en ny tur til Taiwan.