Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Har spilt på tre av de samme lagene, men bare vært på banen samtidig i 29 minutter

Eikrem og Dæhli får et fjerde forsøk.

SAMMEN: Her er Magnus Wolff Eikrem (t.h.) og Mats Møller Dæhli på banen sammen i Molde, men for det norske landslaget, under en trening før landskampen mot Skottland i fjor høst. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
SAMMEN: Her er Magnus Wolff Eikrem (t.h.) og Mats Møller Dæhli på banen sammen i Molde, men for det norske landslaget, under en trening før landskampen mot Skottland i fjor høst. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

CARDIFF (Dagbladet): I går ble Magnus Wolff Eikrem presentert som Cardiff-spiller. Han ble dermed Ole Gunnar Solskjærs første signering som manager i klubben.

Overgangssummen er ikke offisiell, men Dagbladet erfarer at Heerenveen får rundt 20 millioner kroner.

- Jeg skal vise alle at jeg kan ta vare på denne sjansen. Det er Premier League. Det blir ikke bedre enn det, sa Wolff Eikrem.

Dagbladet var i kontakt med Wolff Eikrem på hotellet Vale Resort utenfor Cardiff i går kveld. Han kunne ikke utdype noe om overgangen i henhold til klubbens reglement. 23-åringen kan likevel glede seg over være spilleklar til det viktige oppgjøret mot West Ham lørdag.

29 minutter Molde-spiller Mats Møller Dæhli er også på plass på landsbygda i Wales, og det er ventet at han i løpet av kort tid skriver under for waliserne.

- Hvis jeg er klar for det, så er jeg sikker på at jeg får sjansen, har Dæhli tidligere sagt til Dagbladet om å spille i Premier League.

Når det skjer, blir det i såfall den tredje klubben Eikrem og Dæhli har felles. Likevel har de bare vært på banen samtidig i 29 minutter, fordelt på to treningslandskamper i fjor høst.

Eikrem gikk til Manchester United fra Molde som 15-åring sommeren 2006. Dæhli var like gammel da han dro den samme veien, bare fra Stabæk, høsten 2010. De to spilte ikke sammen i Manchester, og allerede i januar 2011 dro Eikrem tilbake til moderklubben Molde og Ole Gunnar Solskjær.

Arvet leilighet Dæhli ble værende hos de røde djevlene fram til i fjor sommer. Da kom også han til Rosenes by, men da var Wolff Eikrem allerede dratt videre til nederlandske Heerenveen ni dager tidligere.

Den yngste av de to overtok bil og leilighet i Molde fra Nederland-proffen.

Da kunne det virke som vi ikke skulle få se de spille sammen på midtbanen annet enn på det norske landslaget. Det gjorde de for første gang mot Danmark i november, etter at Dæhli noe overraskende var med i troppen til kampene mot Danmark og Skottland.

- Mats har et stort potensiale, som vi tror det neste året kan ta nye steg, og som passer godt inn i måten vi tenker å spille på, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo etter uttaket.

Lokkeforsøk Dæhli fikk sin debut på flagget på brystet da han entret banen mot danskene etter en times spill. Snaut kvarteret etterpå kom også Eikrem på banen, og de spilte for første gang på samme lag. Mot Skottland ble det 13 minutter på banen sammen.

I CARDIFF: Mats Møller Dæhli ventes å skrive under for Cardiff i løpet av kort tid. Foto: Øistein Norum Monse/Dagbladet
I CARDIFF: Mats Møller Dæhli ventes å skrive under for Cardiff i løpet av kort tid. Foto: Øistein Norum Monse/Dagbladet Vis mer

Wolff Eikrem skal ha mer eller mindre seriøst ha forsøkt å lokke Dæhli til Nederland, uten at det ble noe av.

I stedet ble det en mann som også har spilt for de samme lagene (Norge, Molde og Manchester United) som de to talentene som skulle gjenforene dem.

KOMPISER: Møller Dæhli overtok leiligheten til Wolff Eikrem da sistnevnte ble solgt til Heerenveen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
KOMPISER: Møller Dæhli overtok leiligheten til Wolff Eikrem da sistnevnte ble solgt til Heerenveen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer