- Har spilt sin siste United-kamp

Rooney har gjort seg uspiselig, mener supporterleder.

||| (Dagbladet): Det har nok gradvis gått opp for Manchester United-supporterne de siste dagene, at Wayne Rooney kan være tapt for klubben.

Stadig flere velinformerte United-kjennere har rapportert om dette.

Under en pressekonferanse i ettermiddag fortalte manager sir Alex Ferguson at Rooney har gitt beskjed om at han ikke lenger ønsker å spille for Manchester-laget.

- Klart budskap I går skrev Ole P. Pedersen, lederen for den skandinaviske supporterklubben, en kommentar han titlet «Farvel, Rooney». Derfor er han ikke veldig overrasket over dagens nyhet.

- Men jeg er litt overrasket over at det virker så definitivt, det overrasker meg. Det var et veldig, veldig klart budskap fra Ferguson. Det er sjelden han er så detaljert i omtalen av hvordan han behandler spillerne sine, sier Pedersen til Dagbladet.

- Hva tenker du om at Rooney varslet Ferguson om dette allerede i sommer?

- Det er forsåvidt ikke så rart at United ikke ville ut med dette, de har nok prøvd å få ham på bedre tanker. Men når Rooney selv nå motsier Ferguson om ankelskadene, var nok det et veldig tydelig signal om at han ikke vil snakke med United om en ny kontrakt. Jeg merker meg også at Ferguson holder døra åpen for Rooney, men det virker ikke som han har mye tro på det. Han legger ansvaret for det som har skjedd på Rooney, for at han hører for mye på agentene sine. Har i alle år hatt et nært forhold til agenten sin, Paul Stretford.

- Spiller neppe igjen Ferguson svarte ganske elegant da han på pressekonferansen ble spurt om Rooney skal spille mot Bursaspor i morgen kveld.

- Nei. Ankelen.

Pedersen tror neppe Rooney vil løpe ut på Old Trafford igjen, om han ikke kommer tilbake ditt med sitt nye lag.

- Med mindre Fergie blir tvunget til det av sportslige grunner, tror jeg ikke han vil spille for United igjen. Om han løper ut på Old Trafford igjen vil definitivt noen protestere. Mange er veldig, veldig skuffet - men vi ønsker ikke spillere som ikke skjønner hvor flott det er å spille i klubben, da kan de ha det så godt. Rooney er i ferd med å gjøre en tabbe.

Supporterlederen er overbevist om at Cristiano Ronaldo vil få en helt annen mottakelse hvis han vender tilbake med sitt Real Madrid.

- Hvis Ronaldo kommer, vil han få en flott mottakelse. Rooney står i fare for å miste mye respekt blant fansen, sier Pedersen.

Ukjent årsak Fergie sier ikke noe om hva som er bakgrunnen for Rooneys United-nei. Kanskje får vi aldri vite det, heller.

- Det er nevnt at Rooney mener at klubben ikke har store nok ambisjoner. Han kan være misfornøyd med kjøpene i sommer, men det virker litt rart det også. Det er nok noen ting her vi ikke får vite, før en eventuell overgang har skjedd, sier Pedersen.

Journalistene som satt i salen under dagens pressekonferanse, sier at de aldri har sett Ferguson så følelsesladd.

- Jeg har sett det, og det er ikke så rart. Wayne har jo nesten vært som en sønn for Ferguson. Han har hatt den vinnerviljen, innsatsen og stoltheten som Ferguson ser etter. Derfor er han på mange måter en arvtaker etter Roy Keane på banen, med tanke på vinnermentaliteten - i et lag som har litt få sånne profiler. Så at han nå velger å gå til en annen klubb, er helt klart et hardt slag, sier Ole P. Pedersen.

Utrolig trist
Lydverket- og NFL-profil Asbjørn Slettemark har vært United-supporter i stort sett hele sitt liv. Han forteller om vonde dager etter at Rooney-spekulasjonene begynte å svirre.

- Da jeg hørte den første praten om dette, så ville jeg ikke tenke på det. Det var mer sånn at jeg fikk lyst til å skru av lyset og stenge det ute, sier NRK-programlederen til Dagbladet.

- Det har vært utrolig trist med disse dagene i limbo. Det minner om den første «feelingen» man fikk av at Ronaldo ikke var fornøyd, den magefølelsen setter seg selv om man klamrer seg til håpet, innerst inne skjønner man at noe er på gang, sier Slettemark.

- SPILLER NEPPE IGJEN: Den norske supporterlederen Ole P. Pedersen tror ikke Wayne Rooney tar på seg Manchester United-drakta igjen. Foto: EPA
- SPILLER NEPPE IGJEN: Den norske supporterlederen Ole P. Pedersen tror ikke Wayne Rooney tar på seg Manchester United-drakta igjen. Foto: EPA Vis mer

Han sammenlikner skuffelsen over Rooneys eventuelle overgang med da Roy Keane forlot Manchester United.

- For meg vil nok en Rooney-exit være den bitreste siden Roy Keane, også med tanke på at fjorårssesongen hans helt fram til mars i år var helt legendarisk, sier Slettemark.

- Han er en type som har blødd for klubben. Når andre har dumma seg ut, for eksempel den gangen da Ronaldo ble beskyldt for å ha fått ham utvist i VM, så var Rooney den første til å gå til Ferguson og melde seg frivillig til å glatte over i media.

- Handler dette om penger, tror du?

- Jeg har ingen anelse, men det er vel nærliggende å tro at dette har med bankkontoen å gjøre. Er det en ting fotballspillere er glad i, så er det jo å ringe kontofonen og sjekke hvor mange nuller som har blitt lagt til siden sist.

- Jeg sitter jo med et lite snev av et håp om at det finnes spillere som lar andre ting veie tyngre enn penger. Min store helt har jo hele tiden vært Paul Scholes, han er like gammel som meg og jeg har fulgt hele hans karriere siden han var på juniornivå. De seneste årene har han ikke hatt agent engang, og når det har kommet til kontraktsforlengelse så tar han en prat med Sir Alex, de blir enige om noen tall, og så tar de seg en kopp kaffe, sier Slettemark.

Tør ikke tenke City
De siste dagene har Manchester City faktisk blitt nevnt som et reelt alternativ som Wayne Rooneys neste arbeidsgiver. Det tør ikke Asbjørn Slettemark å tenke på.

- Det klarer jeg ikke å tenke på engang. Det klarer jeg ikke å si noe fornuftig om, sier han.

- Tror du han spiller i Manchester United-drakt igjen?

- Jeg kan ikke helt skjønne at han skal spille mer. Sir Alex er jo legendarisk kjent for at når han snur ryggen til en spiller, så er det ferdig for godt, mener Slettemark.

Som Ole P. Pedersen tror også NRK-profilen at Rooney neppe vil mottas med åpne armer på Old Trafford dersom han forlater klubben uten å forklare nærmere hva som har skjedd.

- Det kommer an på hva som skjer nå, hvor han ender og hvordan det blir. Det er en kamp for Rooney selv også dette, om sitt eget omdømme på Old Traddord. Hvis han går nå etter disse årene, så tenker man på ham som en stor United-legende, men han får faktisk færre kamper for klubben enn Ronaldo, påpeker Slettemark.

SKUFFET: NRK-programleder Asbjørn Slettemark mener Rooney-exiten kan bli den bitreste siden da Roy Keane forsvant. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SKUFFET: NRK-programleder Asbjørn Slettemark mener Rooney-exiten kan bli den bitreste siden da Roy Keane forsvant. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer