- Har spilt som idioter

- Vi har spilt som en gjeng idioter, og derfor har vi også ligget på nedrykksplass hele sesongen. Men ennå er det mulig å berge plassen, sier Petter Rudi (26) til Dagbladet. I kveld er det skjebnekamp mot Wimbledon.

Selv må Rudi følge den nesten umulige oppgaven fra sidelinja etter et tilbakeslag i den vonde akillesen i høyrefoten. Rudi som bare har spilt to kamper siden 5. desember, er sannsynligvis ute i hele sesonginnspurten.

Da han ikke ble tatt ut i Drillos VM-tropp i 1998 ble Rudi så forbannet at han sverget på aldri mer å spille under Drillo.

Kanskje vil det smake godt å gi Drillo en på tygga i dag, slik at Wimbledon - som i dag har den siste sikre plassen - plumper skikkelig uti nedrykkssumpa de også?

- Nei. Slik tenker jeg ikke i det hele tatt. For meg spiller det ingen rolle hvem som rykker ned, bare ikke vi gjør det, sier Rudi.

Må vinne resten

Wednesday har vunnet fem av 31 kamper så langt.

For å holde seg må de sannsynligvis vinne de siste sju kampene for å karre seg over streken.

Og en trenger ikke være matematiker for å se at den utfordringen sannsynligvis er i største laget...

Rudi har ett år igjen av kontrakten, og sannsynlig fortsetter han i Sheffield Wednesday - selv om det skulle bli 1. divisjonsspill neste sesong.

- Feigt å rømme

- Hvis klubben ønsker å beholde idioter som har klart å spille klubben en divisjon ned, da. Det er jo ikke sikkert. Uansett er det feigt å rømme når klubben går ned, det ligger et visst ansvar på oss for å hjelpe klubben opp igjen.

- Og uansett har jeg ingen nedrykksklausul, påpeker Rudi.

PS: Sommerens EM-sluttspill er ikke noe Rudi tenker på.

- For meg har det toget gått for lenge siden. Jeg belager meg på sommerferie i år.