Sjakk-VM i New York

Har startet jobben med å få sjakk-VM til Stavanger

Magnus Carlsen kan få spille VM på hjemmebane.

POSITIV: Dersom alt går etter planen for sjakkarrangørene i Altibox Norway Chess, kan regjerende verdensmester Magnus Carlsen (t.v) få spille VM på hjemmebane i Stavanger i 2018 eller 2020. Her sammen med manager Espen Agdestein. Jacques Hvistendahl / Dagbladet
POSITIV: Dersom alt går etter planen for sjakkarrangørene i Altibox Norway Chess, kan regjerende verdensmester Magnus Carlsen (t.v) få spille VM på hjemmebane i Stavanger i 2018 eller 2020. Her sammen med manager Espen Agdestein. Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Altibox Norway Chess i Stavanger er på fire år blitt en av verdens sterkeste sjakkturneringer. Mens verdensmester Magnus Carlsen kjemper mot den russiske utfordreren Sergej Karjakin i sjakk-VM i New York, har de startet arbeidet med å få et framtidig sjakk-VM til Rogaland.

- Vi har fått en solid erfaring som arrangør. Vi har hatt alle de aller beste spillerne i verden på turneringene våre. Vi har også gjort en del, som andre arrangører ikke har gjort, for å fremme sjakken med å nå ut til publikum og kommersialisere sjakken litt. Hvorfor skal ikke VM kunne komme til Norge, sier styreleder for Altibox Norway Chess, Kjell Madland, til Dagbladet.

- Mye igjen for pengene

Han er nå tilskuer under VM i verdensmetropolen og forteller at blant annet Stavanger kommune og Stavanger konserhus allerede er svært positive til ideen.

- Det bør være et mål å få dette på plass i 2018 eller 2020. Det er så fantastisk reklame for landet og regionen. Sammenliknet med mye annet får du også enormt mye igjen for pengene, forklarer Madland.

For å få til dette er Altibox Norway Chess avhengig av at Agon, som sitter på rettighetene til sjakk-VM, har trua på Stavanger som arrangør. Samtidig vil et framtidig VM i Norge være avhengig av at Magnus Carlsen klarer å beholde tittelen. Hittil har han og Karjakin spilt sju remis-partier i New York.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer