Fredrikstad, 20090513: Dagfinn Enerly om sommerens fotballskole på Hankø. Her på Fredrikstad stadion. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Fredrikstad, 20090513: Dagfinn Enerly om sommerens fotballskole på Hankø. Her på Fredrikstad stadion. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

«Har stått oppreist alene for første gang»

- For en fantastisk opplevelse, sier Dagfinn Enerly.

(Dagbladet): Dagfinn Enerly fikk en skikkelig førjulspresang da han forrige søndag klarte å stå på egne ben siden den forferdelige ulykken på Kristiansand Stadion for seks år siden.

Enerly var i et badeland i Sarpsborg, og der klarte han altså å stå oppreist for første gang uten hjelp fra andre, melder Fredriksstad Blad.

Han opplyste om fremgangen på sin egen Facebook-side der han ifølge avisen skrev:

«Har stått oppreist i bassenget ALENE for første gang. Fy f for en fantastisk opplevelse. Hohoooooooo»

- Alt er mulig! Statusoppdateringen hadde tirsdag ettermiddag fått 99 kommentarer og 256 såkalte «likes».

- Det var en skikkelig førjulspresang til meg selv, sier Enerly til Dagbladet.

- Det var rett og slett en kjempeopplevelse å kunne holde balansen, vri litt på hodet og bevege armene igjen, sier Enerly.

Overfor Fredriksstad Blad forklarer han forrige søndags opplevelse slik:

- Jeg hadde albuene på den bassengkanten, men taket glapp. I noen sekunder etterpå lå jeg på rygg som en dupp, men merket etterhvert at jeg kunne gjenvinne balansen ved å bruke føttene mot bassengbunnen.

Han sier at han sto på egne ben i omtrent 10 til 15 sekunder.

- Jeg har vist for meg selv at alt fremdeles er mulig. Alle tar det å stå for gitt, men for meg betyr dette så utrolig, utrolig mye, sier Enerly til Dagbladet.

Brakk nakken Det var den 29. oktober, 2005 at Dagfinn Enerly kolliderte med egen lagkamerat Øyvind Hoås på en corner og brakk nakken.

I et intervju med Dagbladet et par måneder etter ulykken sa Enerly at han skulle gå igjen, men at det ville ta tid.

- Jeg prøver å tenke på at jeg ikke skal se etter bedring dag for dag. Det er ikke lett. Men uke for uke ser man forskjell. Og så lenge det er framgang, klager jeg ikke, sa 33-åringen.

I et intervju med Fredriksstad Blad i mai sa Enerly at det går stadig fremover, men at han fremdeles har dager hvor det er tøft. Han har hatt noen faste treningstimer hver uke siden ulykken sammen med sin kone Mona.

- Det har hele tiden vært hun som har utfordret meg, og det skjedde også nå på søndag. Og det gikk jo veldig bra. Hun ble selvfølgelig glad på mine vegne, og det ble mye latter og glede, sier Enerly.