- Har stor respekt for Godset

Hamrén fornøyd med tre vanskelige poeng i Drammen.

SYV STRAKE: RBKs Rade Prica og resten av laget jubler etter 1-2 seieren i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Rosenborg på Ullevaal stadion i Oslo søndag kveld. Rosenborg har syv strake seiere i årets Tippeliga. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
SYV STRAKE: RBKs Rade Prica og resten av laget jubler etter 1-2 seieren i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Rosenborg på Ullevaal stadion i Oslo søndag kveld. Rosenborg har syv strake seiere i årets Tippeliga. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet.no): Strømsgodset - Rosenborg 0-1

Strømsgodset har kapret 15 av sine 17 poeng hjemme på Marienlyst denne sesongen og viste innledningsvis at de ville gjøre alt for å ta tre nye viktige poeng.

Vertene kom best i gang å satte press på Rosenborg allerede fra første avspark.

Godset var nære ved å ta ledelsen etter ti minutter, da Besiktas-aktuelle Marek Sapara felte Mattias Andersson i en gustig situasjon.

Frisparket fra tidligere RBK-spiller Øyvind Storflor , var godt - men en våken Rune Almenning Jarstein reddet mesterlig.

Gavepakker fra vertene
Når både Fredrik Nordkvelle og Steinar Pedersen velger å servere ballen til trønderne i gunstige situasjoner, ber dem om problemer. Etter 15 minutter serverte Fredrik Norkvelle ballen til Per Ciljan Skjelbred- som spilte gjennom Rade Prica.

Alene mot Lars Iver Moldskred greier ikke måltjuven å overliste sisteskansen.

Men svensken trengte ikke mer enn to sjanser før han fant nettmaskene.

To minutter senere er den svenske spissen der en goalgetter skal være. En lang ball fra backen Mikael Dorsin, traff Tettey, som headet ballen videre til Rada Prica. Spissen banket sitt 9. mål for sesongen utagbart forbi Moldskred.

- Jeg burde scoret tre mål til i den første omgangen. Den sjansen jeg scoret på var den vanskeligste, sier målscorer Prica til Dagbladet.

Erik Hamrén er enig med landsmannen.

- Vi burde avgjort i løpet av den første omgangen, sier Hamrén.

Sjansesløseri
Strømsgodset var mer på hugget i andreomgang. En entusiastisk godset-trener manet til kamp på sidelinja og spillerne gav alt i dueller og press.

- I den andre omgangen var det 11 spillere som ville ha ballen i motsetning til den første omgangen, sier Deila til Dagbladet.

Det gav resultater. Om ikke i mål, så i hvert fall i sjanser. Mens Rosenborg ble mer defensive, kom vertene til flere gode muligheter.

• Spissen Ola Kamara kom alene mot Jarstein i det 52. minutt, men satte ballen over mål.

• Kantspilleren Mattias Andersson dro seg elegant gjennom fra sida, men også her var avslutningen for dårlig. Med litt mer ro foran kassa ville nok resultatet sett annerledes ut, men i kveld var det bare svensken Rade Prica som viste avslutterferdighet av høy klasse.

Rosenborg er etter kveldens seier mot Strømsgodset bare en kamp unna å tangere klubbrekorden på fremmed gress. Med hele 7-2-0 og 21-8 i målforskjell på fremmed gress, er trønderne bare en seier unna klubbrekorden på åtte strake seirer.

- Jeg er så klart veldig fornøyd. Vi har slitt her i Drammen før, det er en vanskelig bane å komme til på grunn av kunstgresset. Har veldig stor respekt for Strømsgodset, sier svenske Hamrén til Dagbladet.

SCORTE: RBK spillerne Alexander Tettey (10) og Marek Sappara gratulere Rade Prica med 0-1 scoringen under  eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Rosenborg på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
SCORTE: RBK spillerne Alexander Tettey (10) og Marek Sappara gratulere Rade Prica med 0-1 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Rosenborg på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer