- Har størst seierstro på Spikeldi

Kusk Geir Vegard Gundersen skal lose folkebankeren Spikeldi først i mål i V65-5 på Bjerke.

6-årige Spikeldi har utviklet seg til å bli en av landets beste hopper. Hoppa spurtet flott til tredjeplass i V75 i Bergen sist, mens hun vant i suveren utklassingsstil i løpet nest sist.

- Spikeldi holder fortsatt flott form. Hun gjorde et bra løp sist og hun vokser med oppgavene. Vi satser på tet, men Sjefsbrunen innenfor oss er et uromoment, han kan være rask fra start. Får vi ikke tet, får vi prøve oss bakfra. Hun har vunnet løp bakfra også, og er ikke avhengig av tet for å vinne. Det er alltid hardt å vinne fra dødens, men jeg ser ikke bort fra at hun kan det, sier kusk Geir Vegard Gundersen til Dagbladet.no.

Med tak på hoppene

Geir Vegard trives sammen med hoppene, og sulkyartisten har et godt tak på dem. For fjorten dager siden vant han Norsk Trav Derby med gullhoppa Tinita Love. Hun fungerte ikke optimalt for dagen, men vant på viljen og løpshodet godt understøttet av Geir Vegards dyktige kuskehender.

- Ja, Tinita Love fungerte ikke som best og de siste meterne torde jeg nesten ikke puste, forteller Geir Vegard Gundersen om de skrekkelige sekundene da Tinita Love tok noen juksetak og trøblet med travet.

- Hun er behandlet etterpå, og planen er å starte i et løp for 4-årige hopper på Solvalla om to og en halv uke. Men vi starter kun om hun er ett hundre prosent frisk. Vi møter gode hopper, blant andre gode Vala Boko, og hun må være på topp for å kunne vinne.

- Du kusker favoritten Sinsen Lykke i V65-1, også det en god hoppe?

- Hun har kjempekapasitet, men er like usikker som hun har kapasitet. Hun er litt hissig av seg, men holder hun seg rolig traver hun gode løp. Hun er mer enn god nok, og er en stor outsider. Skal tidlig på bongen, synes jeg.

- I V65-4 er King Of The Road seiersfarlig?

- Han holder veldig fin form og har vært veldig bra i de to siste løpene. Han taktet flott om til seier da åpningen kom på oppløpet sist. Han er bedre på autostart enn på voltestart, og jeg synes han er en av flere som er seiersaktuelle. Vi prøver litt fra start, og han skal selvfølgelig regnes.

- I dagens først løp kommer du ut med egentrente Lincoln Frontline, en lovende treåring?

- Ja, han har vunnet to ganger fra tet. Han er behandlet siden det, har hatt en liten pause og trenger løp. Denne gangen må han gå bakfra og han er urutinert ennå. Jeg er litt usikker på hvordan han takler det. Det er en fornuftig hest og jeg synes han har en trippelsjanse.

Queen Of My Heart i V65-2 har slitt en del. Det er feilfritt og en premie som gjelder for henne.

- Så dagens største seiershåp heter Spikeldi?

-Ja, hun er den mest stabile av dem, avslutter Geir Vegard Gundersen som har minst tre vinnersjanser på Bjerke onsdag.