Har studert det tyske VM-sjokket: - Det er vanskelig å forklare

Oftedal så opptak på hotellrommet.

SETT OPPTAK: Norges landslagskaptein, Stine Bredal Oftedal, har brukt tid på å studere Tysklands VM-kamper på egenhånd. Hun vet hvilken felle de norske jentene må unngå i åttedelsfinalen søndag kveld.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SETT OPPTAK: Norges landslagskaptein, Stine Bredal Oftedal, har brukt tid på å studere Tysklands VM-kamper på egenhånd. Hun vet hvilken felle de norske jentene må unngå i åttedelsfinalen søndag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Norge møter Tyskland til åttedelsfinale i håndball-VM i morgen klokka 20.30.

Norge-kaptein Stine Bredal Oftedal har studert tyskerne på hotellrommet og ble imponert av den overraskende seieren mot Sør-Korea i gruppespillet.

- Spesielt mot Sør-Korea var tyskerne overbevisende. De var skikkelig gode. Vi må spille en toppkamp for å vinne, sier Oftedal til Dagbladet.

Hun utdyper:

- I Sør-Korea - Tyskland var det en jevn første omgang der Sør-Korea styrer showet. Men så vet jeg ikke helt hva som skjer etter pause. Det er vanskelig å forklare. Sørkoreanerne faller sammen og tyskerne girer opp og setter forsvaret. De løper mye og målvaktene er gode. Vi må unngå å gå i samme felle. Vi må sette sjansene vår og ikke la tyskerne styre, sier Oftedal.

LITE HÅP:Tyske Meike Schmelzer forteller at hun mener laget ikke er sjanseløse i en åttedelsfinale mot Norge. Foto: Ingrid Anderson-Jensen/dpa
LITE HÅP:Tyske Meike Schmelzer forteller at hun mener laget ikke er sjanseløse i en åttedelsfinale mot Norge. Foto: Ingrid Anderson-Jensen/dpa Vis mer

- Så du kampen med resten av laget?

- Jeg har gjort det på hotellrommet på egenhånd, sier Oftedal.

Sør-Korea og Tyskland møttes i gruppe C, og kampen ble en real håndballsnakkis. Tyskland snudde nemlig 14-15 ved pause til 40-28-seier.

- En enorm kollaps, sa TV 2s håndballekspert Frode Scheie til Dagbladet.

- Alt press på Norge Sør-Korea var regnet som en opplagt kandidat til å ta VM-gull, men feilet i gruppespillet og ble nummer fire. Dermed venter sterke Russland i åttedelsfinalen. Det var mye takket være fiaskoen mot Tyskland.

Den tyske målvakten Katja Kramarczyk tok 14 av 42 skuddforsøk. Det tilsvarer en redningsprosent på 33.

Til sammenligning:

Sør-Koreas to målvakter, Mira Park og Hui Ju, reddet åtte av 48 skudd i kampen. De hadde en redningsprosent på elendige 17.

Nå må Tyskland overraske Norge - og spillerne selv er forsiktige i opptakten til skjebnekampen.

- Norge var absolutt ikke det laget jeg ønsket å møte i 1/8-finalen. Samtidig elsker jeg slike kamper der alt avgjøres og vi er under press. Vi kan fortsatt nå drømmen vår om OL-billett (skaffes i VM), men bare dersom Norge har en dårlig dag og vi spiller 110 prosent, sier Susann Müller til NTB.

- Vi er ikke sjanseløse, sier Tyskland-spiller Meike Schmelzer til Sport.de.

- Alt presset er på Norge. Det er tross alt de som vil bli verdensmestere, sier tyskernes landslagssjef Jakob Vestergaard.

50/50 Norges landslagstrener Thorir Hergeirsson mener det er en helt åpen kamp:

- Dette er 50/50. Alle lagene i 1/8-finalen, kanskje minus Angola, kan gå videre, sier Hergeirsson.

De norske spillerne forventer en tøff batalje og fnyser av påstandene om at Norge er overlegne.

- Det blir selvsagt ingen enkel kamp. Tyskland er gode og Susann Müller skyter jo dritbra. Kanskje det er hun vi må stoppe? sier Veronica Kristiansen til Dagbladet.

Kari Aalvik Grimsbø forteller:

- Det blir vinn eller forsvinn. Det blir nok en kamp med nerver, noe som kan påvirke begge lagene, sier Grimsbø til Dagbladet

- Positivt Amanda Kurtovic påpeker at forsvarspillet blir viktig.

- De har gode spillere som er store og sterke. De har stjerespillere som vi skal passe oss for. Klarer vi å stoppe de i forsvar, så er det nøkkelen for oss. Vi må vise at vi er et bedre håndballag. Det positive fra Spania-kampen skal hjelpe oss til seier, sier Kurtovic til Dagbladet.

SKREMMER TYSKERNE: Amanda Kurtovic, Nora Mørk, Marta Tomac og Camilla Herrem jublet etter seier mot Spania. Tyskerne mener de norske jentene er skyhøye favoritter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKREMMER TYSKERNE: Amanda Kurtovic, Nora Mørk, Marta Tomac og Camilla Herrem jublet etter seier mot Spania. Tyskerne mener de norske jentene er skyhøye favoritter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Forsvarssjef Mari Molid har stått fram som en bauta i de siste kampene. Hun er klar for en ny tøff test.

- Vi må fram på skytterne. Men vi må også være klar over linjespillet. Vi må ta duellene og klarer vi det, så løper vi de i senk. Det blir en tøff kamp. De har jo tross alt kommet til en åttedelsfinale, sier Molid til Dagbladet.

Norge - Tyskland starter klokka 20.30 i søndag kveld.

Vinneren møter Montenegro eller Angola i kvartfinale onsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer