- Har svekket sjansene for spurt-trøya

Hushovd om skadene og sykdommen.

t (Dagbladet.no): En groggy Thor Hushovd ble satt på antibiotika-kur i dag etter et blodslit i fjellene i går med forkjølelse i kroppen.


Nå frykter det norske håpet at ryggskaden og sykdommen har gjort den grønne spurt-trøya til en fjern drøm.

- Har ødelagt for meg

- Jeg våknet i dag morges og følte meg verre. Velten, ryggskaden og forkjølelsen har ødelagt en god del for meg i kampen om den grønne trøya, forteller en småhes Thor til Dagbladet.no på telefon fra Frankrike.

Den grønne trøya har Thor vunnet før. Den norske spurt-kanonen klatret opp på podiet på Champs Élysées i grønt ved siden av sammenlagtvinner Lance Armstrong i 2005.

En uke ut i årets ritt har Grimstad-syklisten nok med å komme seg til mål.

- Lav moral

- Det er klart, det er jo ikke noe særlig å sykle slike etapper som i går med sykdom i kroppen. Man har ganske dårlig moral til tider, men jeg klarte å presse meg igjennom. Det hjelper å få det litt på avstand. I dag skal jeg bare slappe av mest mulig, fortsetter 29-åringen.

TROR SKADENE HAR ØDELAGT MYE: Thor Hushovd tror ryggproblemer og sykdommen har ødelagt mye forham i sjansene på den grønne spurt-trøya. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
TROR SKADENE HAR ØDELAGT MYE: Thor Hushovd tror ryggproblemer og sykdommen har ødelagt mye forham i sjansene på den grønne spurt-trøya. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet Vis mer

I morgen blir det en ny tøff etappe, før det igjen flater ut på de to neste.

- I morgen handler det om å kjøre billigst mulig. Det er bra det blir flatt igjen, så får vi bare ta det derfra. Jeg håper jeg er bedre innen et par-tre dager, avslutter Hushovd.

- Har svekket sjansene for spurt-trøya
<B>I GODT SELSKAP:</B> Thor Hushovd vant den grønne trøya i 2005. Her poserer han sammen med sammenlagtvinner Lance Armstrong.