Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tom Nordlie ny sjef i Lillestrøm

Har tapt fire kvaliker på rad - slik skal Nordlie snu trenden

Tom Nordlie kommer nok en gang inn som redningsmann i norsk toppfotball. Denne gangen har han bare to kamper på seg. Tidligere har det bydd på problemer.

NY TRENER: Tom Nordlie skal lede LSK i de to kvalifiseringskampene mot Start 7. og 11. desember. Foto/video: Vedlog/Filtvedt/Løkås Vis mer

ÅRÅSEN(Dagbladet): Tirsdag ble Tom Nordlie presentert som den nye LSK-sjefen etter at Jörgen Lennartsson måtte ta sin hatt og gå mandag.

Det var en offensiv Nordlie som var tilbake i manesjen på det øverste nivået i norsk fotball, og under pressekonferansen var han klar på at det ikke var noe alternativ å mislykkes.

Mannen som kommer fra fire sesonger i Skeid, som til slutt endte med nedrykk fra OBOS-ligaen, har vært involvert i fire kvalikrunder om eliteseriespill tidligere i karrieren.

Alle gangene har det endt med tap. To ganger med Sandefjord, en gang med Vålerenga og en gang med Fredrikstad.

Denne gangen er 57-åringen overbevist om at det er andre forutsetninger som venter.

- Det har vært med lag som har slitt og jeg har vært en del av det. Sånn var det i Vålerenga og Skeid. Det var ører som lukket seg litt der også. Det er annerledes å komme inn utenfra, sier Tom Nordlie til Dagbladet på plass på Åråsen.

- Er det enklere å komme inn som redningsmann?

- Ja, det er litt enklere. Men det går an ellers også, om styret og spillergruppa har tro på det.

- Ikke enkelt å takke ja

Foreløpig er Nordlie ansatt på en kontrakt ut denne måneden, og han er fullt klar over at han tar en risiko med å forlate trygge omgivelser i Skeid, hvor han i utgangspunktet hadde kontrakt ett år til.

Selv er han klar på at han gjerne ønsker å fortsette også utover de to kampene.

- Ja, og de vet hva jeg står for, men de har nok ikke tatt stilling til hvilken vei de vil ta videre, sier treneren.

Nordlie måtte faktisk tenke seg om både en og to ganger før han sa ja til å ta over klubben i hans hjerte.

- Det var ikke veldig enkelt å takke ja. Jeg har aldri vært med så kort tid før, så det er interessant å se hvordan man kan påvirke garderoben på så få dager. I tillegg er det moderklubben min. Om ikke hadde jeg aldri gjort det, innrømmer han.

For mannen med hjertet i klubben er smertelig klar over hva som står på spill når gamleklubben Start venter på motsatt banehalvdel førstkommende lørdag og neste onsdag.

- Det er litt spesielt når klubben ikke har rykket ned siden 1966 og vært i eliteserien siden 1975. Hjertet og hodet talte for dette, sier han om utfordringa som venter.

Det store spørsmålet nå er hvor mye Nordlie kan rekke på ti dager.

- Jeg rekker mye når vi er ferdige her med å prate med dere i media, sier Nordlie lattermildt, før han fortsetter litt mer seriøst:

- Det går på å få fram det de kan fra før. De må tenke på sist gang de var gode, kontra hvorfor de har vært dårlige. Det handler om psykologi og hvordan vi vil fremstå. Vi må også passe oss for å ikke gape over mange utviklingsaspekt i spillet, forklarer han.

Nordlie har stort sett vært kjent for å spille 4-3-3 i karrieren. Da må han i så fall legge om formasjonen for «Fugla».

Det spørs det om han rekker.

- Det vet jeg mer om etter treninga i dag. Jeg må se hva jeg føler er tryggest både offensivt og defensivt, fastslår han.

Ekstremt døgn

Sportssjef Simon Mesfin var todelt i det han pratet med Dagbladet etter at ansettelsen var offentliggjort. Han var glad for å ha rekruttert Nordlie, samtidig som han var skuffet over at de måtte avskjedige Jörgen Lennartsson.

- Dette er både og. Det har vært et ekstremt tøft døgn når man må snakke med en trener om at tiden er inne. Det er synd, for Jörgen er en hedersmann. Men i dette gamet måles man i poeng, og da er det til slutt hovedtreneren som har ansvaret. Det vet Jörgen også. Men jeg er glad på vegne av LSK for at vi kunne få inn Tom Nordlie, sier Mesfin til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Dette skaper håp for alle som er glad i klubben, samtidig som vi skal være motiverte alle sammen og han skal få det beste ut av spillerne, fortsetter han, samtidig som han avslører at det ikke var veldig mange andre aktuelle kandidater til den ledige trenerjobben.

- Vi har alltid en database med navn, både innlands og utenlands. Den blir raskt veldig kort, for man trenger ekstremledelse. Man må få tak i en som er villig, gæren nok og motivert nok til å gjøre den jobben. I tillegg må treneren være ledig. Tom Nordlie vet jeg er gæren nok, og da mener jeg det på en positiv måte.

Mesfin forteller videre at de trenger og vil ha Tom Nordlie på 100 prosent.

- Han har fritt mandat til å gjøre akkurat det han vil. Han har ett mål, og det er å redde plassen for LSK.

Alt av Tom Nordlie er hovedpersonen selv litt mer usikker om Mesfin og klubben faktisk ønsker.

- 100 prosent av meg vet jeg ikke om han tør, sier Nordlie lattermildt, før han fortsetter:

- Nei, jeg har blitt roligere, men jeg tror jeg må være meg selv, samtidig som vi må være på tå hev, sier den ferske LSK-sjefen.

Vet hva man får

Frode Kippe har hatt Tom Nordlie som sjef før. Det gjør at mannen med spillerkarrieren på lånt tid vet hva som venter. Samtidig føler han seg trygg på at Nordlie er rett mann for klubben på det nåværende tidspunktet.

- Jeg kjenner Tom godt. Han har vært her mye etter det som skjedde i 2008 også. Han er Lillestrøm-gutt og har fulgt oss på trening i hele år omtrent. Derfor kjenner han laget godt. Vi forventer oss entusiasme og energi. Han er en god motivator, også regner jeg med at vi kanskje kommer til å legge om formasjon og spillestil. Det blir nytt for noen av gutta på laget, sier Frode Kippe til Dagbladet minutter etter at ansettelsen ble kjent.

- Han er veldig god på å få det til, så jeg tror vi skal være i en grei posisjon inn mot helga, fortsetter veteranen.

Tom Nordlie får ilddåpen allerede lørdag, da Start venter på Sør Arena. Avspark er klokka 18.00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media