- VI ER UTFORDRERE: Karoline Dyhre Breivang og Tonje Nøstvold hadde mye å juble for under gårsdagens utklassing av Spania. Nøstvold mener likevel Norge er i utfordrerrollen mot Frankrike i finalen i morgen. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
- VI ER UTFORDRERE: Karoline Dyhre Breivang og Tonje Nøstvold hadde mye å juble for under gårsdagens utklassing av Spania. Nøstvold mener likevel Norge er i utfordrerrollen mot Frankrike i finalen i morgen. Foto: Bjørn Langsem, DagbladetVis mer

Har tapt med 4, 11, 10 og 7 mål mot Frankrike hittil i år

- Nå er tida inne.


SÃO PAULO (Dagbladet): I morgen spiller Norge VM-finale mot laget de har tapt for fire ganger på rad tidligere i år - og det med temmelig stygge sifre. Etter firemålstap i april, ble det elleve og ti minusmål med to dagers mellomrom i juli, før Frankrike slo Norge med sju i september.

Frankrike kom til VM som favoritter, Norge som outsidere på grunn av skader og variable resultater.

Foran finalen er ikke favorittbildet endret, mener Tonje Nøstvold.

- Nei, det synes jeg ikke. Frankrike har slått oss i mange kamper i år, og det er vi som er utfordrerne fremdeles. Frankrike er et kjempesterkt lag.

- Det er kanskje et OK utgangspunkt for dere?

- Jeg synes det er veldig greit. Det var de som ble verdensmestrer sist av oss, så det er de som har presset.

Frankrike vant VM-finalen mot Ungarn i 2003. Norge ble sist gang verdensmester i 1999. I 2001, -05, -07 og -09 vant Russland.

- Nå er tida inne Heidi Løke har blitt norsk toppscorer i både åttedels-, kvart- og semifinalen. Foran finalen finner hun motivasjon i nettopp de dårlige resultatene mot Frankrike tidligere i år.

- Vi har gode muligheter til å slå dem selv om vi har tapt alle gangene mot dem i år. Nå føler jeg at tida er inne for at vi skal slå dem, og at vi skal ha det gullet. Det hadde vært utrolig gøy, sier Løke.

Selv har hun ikke spilt hele kamper, men sluppet innpå etter at kaptein Marit Malm Frafjord har «mørnet» motstanderne i noen minutter først. At de norske spillerne har bytttet på å dra lasset, kan bære frukter i finalen i morgen.

- Jeg føler vi har mye krefter igjen i laget. Nå er det to ganger 30 minutter igjen av VM. Vi skal bare bruke de kreftene vi har, og vi har mye.

60 minutters kriging Løke tror nøkkelen ligger i en ny kamp som mot Spania: Et solid forsvar og en heltent Katrine Lunde Haraldsen i målet. Det gir muligheter til å løpe inn kontringsmål.

- Vi har hatt jevn stigning gjennom mesterskapet. Jeg synes vi viste det ved å gjøre en kjempekamp mot Spania. Vi må bare fortsette - stå bra bakover og løpe. Og så har vi jo Katrine bakerst som var fantastisk igjen. Nå skal vi ha det gullet. Nå skal vi bare krige de siste 60 minuttene, lover Heidi Løke.

PÅ TIDE: Heidi Løke synes det holder å tape mot Frankrike fire ganger på ett år. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.
PÅ TIDE: Heidi Løke synes det holder å tape mot Frankrike fire ganger på ett år. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet. Vis mer