Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har tapt millioner på narkosak

Anders Myrvold har tapt millioner av kroner på langsom saksbehandling. Les dommen her.

Myrvold glad og forbannet

Les hele dommen

Hele 253 dager etter at han urettmessig ble arrestert for besittelse av narkotika, ble Anders Myrvold frikjent og renvasket av Oslo Tingrett i går. En stor byrde er løftet fra hans skuldre, men 30-årige Myrvold er likevel ikke fornøyd.

-  Dette har tatt altfor lang tid. En direkte konsekvens var at jeg mistet en NHL-kontrakt verdt fire millioner kroner med Ottawa Senators. Etter VM vil jeg sammen med min advokat vurdere om jeg skal gå til motsøksmål, sier Myrvold, som har måttet ta til takke med småpenger i Vålerenga denne sesongen.

Er forbanna

Hvem Myrvold eventuelt kommer til å saksøke vil hans advokat Øystein Storrvik ennå ikke uttale seg om. Myrvold befinner seg for øyeblikket i Sveits med ishockeylandslaget, men kommer ikke til å ha motsøksmålet i tankene fram mot VM i Riga i mai.

-  Nå skal jeg kun konsentrere meg om VM, men etter det får vi se hva som skjer. Jeg er forbanna, og mener det burde blitt tatt hensyn til min situasjon for å framskynde saksbehandlingen, sier visekaptein Myrvold, som ikke fikk noen form for særbehandling av statsadvokat Olav Helge Thue.

Opphevet forelegget

Det var 10. august i fjor at Myrvold ble arrestert utenfor nattklubben Odeon i Oslo, mistenkt for besittelse av kokain. Myrvold skrev under et forelegg på stedet, som han trodde omhandlet ordensforstyrrelse. I realiteten innrømmet han besittelse av kokain ved å signere. Etter å ha innsett hva han hadde skrevet under på, angret han seg, og forelegget ble opphevet. Denne prosessen tok lang tid, og i mellomtida gikk kontrakten med Ottawa Senators i vasken.

24. januar i år bestemte imidlertid påtalemyndigheten seg for å gjenoppta saken, og Myrvold ble tiltalt. I går ble han frifunnet.

Ba om fortgang

-  I Myrvolds tilfelle er det ingen lovregel som tilsier at saken kan særbehandles, med mindre det blir bedt spesielt om dette, sier statsadvokat Olav Helge Thue til Dagbladet.

Om Myrvold i det hele tatt har en god sak, vil advokat Øystein Storrvik ikke spekulere i ennå.

-  Jeg forstår at Myrvold synes alt har gått seint, men det hele er resultatet av et system som er tungt overbelastet av straffesaker. Dette går ut over alle tiltalte. Vi gjorde alt vi kunne for å framskynde prosessen i forbindelse med opphevingen av forelegget, men trodde ærlig talt ikke statsadvokaten ville reise tiltale mot Myrvold i ettertid, sier Storrvik.

MISTET KONTRAKT: Anders Myrvold mistet gikk glipp av en NLH-kontrakt med Ottawa Senators på grunn av narko-saken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media