Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Har tatt ut en viss Gerrard

Men Solbakken frykter ikke Stabæks drømmeduo.

TUR I PARKEN: Stabæks midtbanekrigere Henning Hauger og Pontus Farnerud får skryt av Ståle Solbakken. Men FCK-treneren frykter ikke duoen. Foto: Kristian Juul Pedersen/Dagbladet
TUR I PARKEN: Stabæks midtbanekrigere Henning Hauger og Pontus Farnerud får skryt av Ståle Solbakken. Men FCK-treneren frykter ikke duoen. Foto: Kristian Juul Pedersen/Dagbladet Vis mer

KØBENHAVN (Dagbladet): Mens Jan Jönsson i går holdt kortene tett til brystet og ikke ville avsløre Stabæks startellever i «Slaget om Norden», er én ting sikkert:

Sammen med keeper Jon Knudsen er midtbaneduoen Henning Hauger/Pontus Farnerud de første navnene Stabæk-treneren fører opp på kveldens dommerkort.

— De kompletterer hverandre strålende. Selv når de ikke er riktig i støtet, er de veldig gode og viktige for oss — og det sier en hel del, innrømmer Jan Jönsson for Dagbladet.

— Best i Tippeligaen
Stabæks drømmeduo spilte sin første kamp sammen i august i fjor, men det er først i de siste månedene de to virkelig har funnet tonen sammen. Det har også Ingebrigt Steen Jensen registrert.

— Den beste midtbaneduoen i Tippeligaen, uten tvil, utbrøt en ekstatisk Stabæk-høvding etter at KF Tirana ble kastet ut av Champions League forrige uke. Og Hauger var selvsagt med i Egil Olsens landslagstropp mot Skottland, som ble offentliggjort i går.

— Jeg er ikke i en posisjon hvor jeg kan si hvem som bør spille, men Henning bør alltid være i den diskusjonen, mener Pontus Farnerud.

— Den perfekte lagspiller
Selv holdes svensken fortsatt utenfor broderfolkets landslagstropp, men selv har han ikke gitt om håpet å plusse på de ni landskampene han allerede har.

Akkurat nå er han likevel mest opptatt av å skryte av midtbanekollegaen, som får en særs viktig oppgave i dagens storkamp på den danske nasjonalarenaen.

— Henning er den perfekte lagspiller. Han tenker aldri på seg selv først, bare på laget, skryter Farnerud, som ikke har noe problem med å innrømme at hans eget offensive spill får lov til å blomstre, mye takket være Haugers krigerjobb noe lenger bak på banen.

— I tillegg har samarbeidet vårt bare blitt bedre og bedre utover sesongen. Henning er en spiller jeg kan stole veldig på, går jeg framover på banen, vet jeg at han holder igjen. Det er der han er blitt sett mest, unge Hauger (24). Men Ståle Solbakken ser også mer enn bare det defensive arbeidet som den innfødte bæringen oftest får mest ros for.

KORTENE TIL BRYSTET: Jan Jönsson holder kortene tett til brystet og vil ikke avsløre hvilke Stabæk-spillere som starter i «Slaget om Norden». Foto: Kristian Juul Pedersen/Dagbladet
KORTENE TIL BRYSTET: Jan Jönsson holder kortene tett til brystet og vil ikke avsløre hvilke Stabæk-spillere som starter i «Slaget om Norden». Foto: Kristian Juul Pedersen/Dagbladet Vis mer

— Jeg har veldig sans for Henning Hauger. Han har stor aksjonsradius, og en veldig lav feilprosent, sier FCK-treneren til Dagbladet, som også iler til med å skryte av midtbanemakkeren.

— Pontus Farnerud er også en god spiller, spesielt når han har ballen og kan se framover. Det er en duo jeg har respekt for, men jeg frykter dem ikke, understreker Solbakken.

Mens norsk media kaller dagens kamp for «Slaget om Norden», betegner dansk media Stabæk mer som «en hump på veien for FCK».

Parkerte Steven Gerrard
Om dansk overmot står for fall vil snart vise seg. Da Pontus Farnerud spilte Champions League-fotball for Monaco, gikk det i alle fall ikke så aller verst.

— Jeg var med å slå Liverpool i Frankrike. Da tok jeg ut en viss Steven Gerrard, sier den erfarne svensken humrende.

TAKTIKK: Daniel Nannskog starter trolig kampen mot FC København i morgen. Foto: Kristian Juul Pedersen/Dagbladet
TAKTIKK: Daniel Nannskog starter trolig kampen mot FC København i morgen. Foto: Kristian Juul Pedersen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media