<b>FÅR MER TID TIL FAMILIEN:</b> Her er John Arne Riise og hans kone Louise Angelica Riise etter å ha vært gjester på Senkveld. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
<b>FÅR MER TID TIL FAMILIEN:</b> Her er John Arne Riise og hans kone Louise Angelica Riise etter å ha vært gjester på Senkveld. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Har tenkt på å gi seg i flere uker: - Jeg gikk mange runder med meg selv

Møtte pressen etter sjokkbeskjeden.

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): I dag kom sjokkebeskjeden om at John Arne Riise legger fotballstøvlene på hylla med umiddelbar virkning.

Det skjer bare 13 kamper inn i årets Tippeliga-sesong, hvor Riise bare har spilt 10 kamper etter at han ble gjenforent med broren Bjørn Helge Riise.

John Arne Riise møtte pressen i Ålesund i forbindelse med avgjørelsen, som han tidligere i dag annonserte på sin egen blogg.

- Jeg føler at jeg skuffer en del folk med den avgjørelsen her. Det er mange som har jobbet mye for å få det til å funke. Henrik og klubben og folket rundt meg. Jeg føler jeg skuffer minstemann som står der borte også (Bjørn Helge Riise journ.anm.). Det er det kjipe, at jeg skuffer folk, for det liker jeg ikke å gjøre, sier Riise, som forteller at det ikke var et enkelt valg.

Han forteller at det har vært noen tøffe timer etter at han kom til Aalesunds lokaler i dag tidlig. Han var kvalm fordi han ikke visste hvordan han ville bli mottatt, og det har vært mange tårer.

Dagbladets reporter på stedet spurte Riise om når han bestemte seg.

- Jeg har tenkt tanken et par-tre uker før ferien. I min karriere har jeg pushet meg selv for å få det lille ekstra. For å nå toppen og bli på toppen. Jeg kom hit og var skikkelig gira, men jeg hadde ikke det siste lille, sier Riise til Dagbladet, som mener han ikke er helt motivert.

- Jeg gikk mange runder med meg selv, snakket med mine nærmeste. Jeg er lettet for det jeg nå gjør, selv om det er tøft, sier Riise, som knakk sammen da han snakket med lagkameratene i garderoben for å fortelle dem nyheten.

Om mediepresset

Det ble også stilt spørsmål ved om det tøffe mediepresset den siste tiden var med på at han tok den tøffe avgjørelsen.

- Media har sin jobb å gjøre. Det er ingen grunn til å gi bort en hel fotballkarriere på grunn av media, sier Riise, som la til:

- Jeg ser media skriver at jeg legger opp, men hva som skjer i fremtiden vet du ikke.

Han fokuserer ikke på framtiden nå, men gjentar at han har noen tanker om hva han vil gjøre.

- Ikke usannsynlig

Riise hadde en avtale med et bettingselskap som måtte avsluttes for at han skulle få spille i Tippeligaen. De har tidligere i dag uttalt at de holder den døra oppe for at avtalen kan fornyes.

- Det er ikke usannsynlig at den kontakten tas opp igjen. Jeg vet at de er interessert, sier Riise.

Han forteller videre at han ikke angrer på noenting han har gjort i karrieren. Han mener det største han opplevde på fotballbanen var Champions League-gullet i Istanbul i 2005. Det verste var selvmålet mot Chelsea i samme turnering i 2008.

Riise takket samtidig for den overveldende støtten han har fått i sosiale medier gjennom dagen.

AaFK-sjef Henrik Hoff var også på plass på pressekonferansen.

- Vi syns det er trist og leit. Vi hadde selvfølgelig håpt at John Arne skulle spille med oss, iallfall i 2016 og kanskje lenger også, sier Hoff.

Les også: John Arne Riise får ros av fotball-Norge.