-Har tid til en galopp

Suksessmann tror det blir seier igjen.

SEIERSHILSER. Lars O. Romtveit ser ut til å gjøre alt riktig og tar ofte en seiershilsen. Han tror han gjør det igjen på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
SEIERSHILSER. Lars O. Romtveit ser ut til å gjøre alt riktig og tar ofte en seiershilsen. Han tror han gjør det igjen på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster i jackpotomgang!

-Han har vel tid til en galopp i kveld, sier trener Lars O. Romtveit.

Norges beste travtrener på kaldblods har for vane å gå litt forsiktig ut. Men nå er han rett fram og sier han tror det ender med seier for Jærvsø Ole i jackpotomgangen på Bjerke onsdag.

Det er godt å ha noe å tro skikkelig på for spillerne også, når det er snakk om en ekstra stor gevinstpott.

-Jeg trodde han skulle bli blant de tolv-femten beste i årgangen, etter at jeg fikk ham på stallen. Men prestasjonen i kongepokalen viste vel at han tilhører de fem beste, mener Romtveit.

Fire-åringen kommer ut i et vanlig grunnlagsløp i V65-5 onsdag.
Etter det råsterke løpet i dødens på årgangstoppen Dotterud Teddy sist, skal det være grei skuring nå.
-Han er urutinert og kan fortsatt rote med tullegalopper. Han er i ferd med å stabilisere seg, selv om han fortsatt driver med noen rampestreker, sier Romtveit som også forteller om nøyaktig det samme utstyret denne gang. Det er ingen vits i å eksperimentere nå.

Langvogn og busser

Det høres ut som et transportselskap med langvogn og busser. Men det dreier seg om en stødig vogn og gummivekter på beina.
-Det er ikke tid for modified sulky ennå for Jærvsø Ole. Det er lettere å få ham ned i galopp i en langvogn, og presset legges på manken i stedet for under magen som med en modified sulky, forklarer Romtveit om valget av vogn.
-Dessuten er de nye speedster-vognene så bra, at han går sannsynligvis i en slik vogn gjennom hele fire-års sesongen, sier suksesstreneren.

Problemløser

Lars O. Romtveit har forandret den ene kaldblodshesten etter den andre.
-Jærvsø Ole kom i oktober i fjor, var det vel. Programraden var ganske stygg. Og da fikk vi prøve å finne ut av hvor problemet satt.
Jeg har glimrende støttespillere i en dyktig smed, dyktig veterinær og en dyktig kusk. Sammen gir det resultater. Når det gjelder Jærvsø Ole, så fant vi problemet i ryggsøylen, hofteledd og bekkenet. Og da startet vi behandling av årsaken, og ikke bare leging av symptomer. Det siste fører bare til at man er like langt etter kort tid, mener Romtveit.

Høyt hode og hale

-Jærvsø Ole gikk med hodet og halen høyt i løpene tidligere. Da travet han med stram sjekk. Det var bare beina som jobbet. Nå arbeider han riktig med hele kroppen og går med slakk sjekk, forteller Lars O. Romtveit.