Har tidenes forhandlingskort på hånda

Gerrard og Lampard kan tjene 100 mill. i året.

(Dagbladet.no:) For noen uker siden ble en hittil ganske ukjent FIFA-regel kjent. Den forteller at en spiller som har gjennomført tre år av en kontrakt de underskrev før de fylte 28 år, kan kjøpe seg selv ut av kontrakten.

Den eneste forutsetningen skal være at spilleren gir beskjed 15 dager i forveien.

Denne regelen var såpass ukjent at selv storklubbene ble tatt på senga. Konfrontert med at Lampard kan forlate Chelsea for åtte millioner pund til sommeren, reagerte Milan-direktør Ariedo Braida med forbløffelse:

- Er dette sant? Lampard for åtte millioner pund? Hvis dette stemmer er det svært interessant.

Kan tjene opp mot Becks

Dette betyr at stjernespillere som Lampard og Steven Gerrard har svært gode kort på hånda når de skal reforhandle sine kontrakter med henholdsvis Chelsea og Liverpool.

Ifølge The Independent kan landslagsgutta nå tjene så mye som 175 000 pund i uka - 2,1 millioner kroner.

Da vil de nærme seg den gigantiske lønnen David Beckham vil få i LA Galaxy - som er på 2,5 millioner kroner i uka.

SOLIDE LØNNSHOPP: Både Frank Lampard og Steven Gerrard kan forvente seg krafig lønnsøkning om de skriver under på nye kontrakter med Chelsea og Liverpool. Foto: AP
SOLIDE LØNNSHOPP: Både Frank Lampard og Steven Gerrard kan forvente seg krafig lønnsøkning om de skriver under på nye kontrakter med Chelsea og Liverpool. Foto: AP Vis mer

Lampard kan utnytte denne FIFA-regelen til sommeren, mens beskyttelsesperioden på Gerrards fireårskontrakt går ut neste sommer. Da kan han forlate klubben for et beløp tilsvarende en årslønn, drøye 60 millioner kroner.

Dette er bare en fjerdedel av markedsverien hans.

Lampard vil bli

Det er nettopp dette som gjør at de to spillerne har ekstremt gode kort på hånden når de skal sette seg ned ved forhandlingsbordet.

Klubbene risikerer å miste dem for småsummer, og vil nok grave dypt i lomma for å beholde dem.

Lampard ønsker ifølge The Independent en femårskontrakt.

- Vi har ingen ambisjoner om å utnytte FIFA-regelen, men vi kjenner til den. Vi har snakket med Peter Kenyon (Chelsea-direktør) om hva Frank er verdt for Chelsea, og hva han er verdt for andre klubber, sier Lampard-agent Steve Kutner.

- Fakta er at Frank er nærmest uvurderlig for Chelsea. Han skaper og scorer mål, og er et markedsikon. Han selger fire ganger så mange drakter som noen andre i klubben.

Har tidenes forhandlingskort på hånda

Første-pri i Liverpool

På grunn av Article 17 i overgangsreglementet til FIFA har Liverpool-manager Rafael Benitez gitt beskjed til de nye eierne om at det å reforhandle eksisterende kontrakter må være klubbens førsteprioritet.

Xabi Alonso og Luis Garcia kan forlate klubben på denne måten til sommeren, og Gerrard og Jamie Carragher kan benytte seg av klausulen neste år.

Gabriel Heinze kan forlate Old Trafford på den samme måten om noen måneder.

LANDSLAGSKOMPISER: Frank Lampard og Steven Gerrard har gode kort på hånda før kontraktsforhandlingene.