- Har tippet konkurrenten av beskjedenhet

For Vidar Hop tror egentlig han kusker en vinner selv i V75-2 på Bjerke lørdag.

(Dagbladet.no): Seiersvante Vidar Hop (50) har «bare» tippet seg selv som andrehest med egen hest Qtee i kuskepanelet i fagbladet Trav- og Galopp-Nytt til V75-løpene på Bjerke lørdag.

Hop med 2520 kuskeseire og drøyt 110 millioner kroner innkjørt til sine hesteeiere i karrieren har satt konkurrenten Eternal O. (Geir Vegard Gundersen) først på tipslinjen. Det skal mye til før toppkuskene tipper seg selv først - omtrent som skuespillere ikke ønsker hverandre lykke til.

 
- Er det kledelig beskjedenhet som gjør at du ikke tipper deg selv først, Vidar Hop?

- Du kan vel nesten si det sånn. Jeg kjører i alle fall til start med god seierstro. Og jeg planlegger å kjøre til fra start. Jeg vet ikke om vi kan få tet tidlig. Hun er relativt kjapp fra start og jeg kommer i alle fall til å prøve. Qtee er sterk og tåler å trykke på utvendig en bit, sier Hop foran lørdagens jackpotomgang.

Ingen greide sju rette i Bergen sist lørdag, og dermed blir 3,9 millioner kroner ekstra lagt i sjuerpotten denne lørdagen. Om lag 26 millioner kroner venter en alenevinner.

Qtee var kruttsterk i sitt siste seiersløp på Momarken 24. august. Da vant treårshoppa etter tøff innledning utenfor lederhesten og tet i siste sving.

Sterke treningsrapporter

Siden det har Qtee vist framskritt i trening som gjør at kusken har ytterligere grunn til å være optimist foran V75-2 lørdag.

 IMPONERTE SIST:  Qtee var imponerende i seiersløpet på Momarken 24. august sammen med lørdagens kusk Vidar Hop i V75-2. Foto: Hesteguiden.com
IMPONERTE SIST: Qtee var imponerende i seiersløpet på Momarken 24. august sammen med lørdagens kusk Vidar Hop i V75-2. Foto: Hesteguiden.com Vis mer

- Hesten var veldig bra i det siste hurtigarbeidet, sier Vidar Hop.

Han kusker en liten outsider i V75-finalen på lørdag - Leangen-hesten Energizer med fem seire på 15 starter i år.

- Fjerdespor på voltestart er risikabelt, men jeg vet i alle fall at Energizer er sterk. Distansen 2140 meter er bra, det gjelder å komme feilfritt avgårde fra start, påpeker kusken.

Banker fra Bergen

Hop kjører løp landet rundt, og han er godt oppdatert på tilreisende hester til Bjerke denne helgen.

Bankeren kommer Bergen.

- Rembrandt November satt stengt litt for lenge i det siste løpet. Dessuten møter hesten litt enklere konkurrenter nå, og jeg tror Svein Ove Wassberg sitter bak en vinner, sier Vidar Hop.

Dermed er han enig med Dagbladets travekspert Bengt Berg.

Hans vurderinger kan du klikke deg inn og lese her - og samtidig levere ekspertens V75-forslag.